Wil Besseling
Beeld: Golfsupport.nl

3 Nederlanders net buiten top 10 in Denemarken

30 juni 2016 Redactie GOLF.NL
Na de eerste ronde van de Made in Denmark Challenge staan Robin Kind, Reinier Saxton en Jurrian van der Vaart met een score van -3 op een gedeelde 13de plaats. Vooral Saxton speelde met zes birdies een veelbelovende ronde.

Een drietal bogeys stonden een echte topklassering in de weg voor de Santpoorter.

Kind wist vooral op drie van de vier par-5’en goede zaken te doen door daar een birdie te maken.

Van der Vaart wist op de tweede negen zijn score uit te breiden na drie birdies en twee bogeys op de eerste negen holes.

De drie Nederlanders houden met hun score van 68 zicht op de Amerikaan John Hahn, die na de eerste dag op de Aalborg Golf Club aan de leiding gaat met -7 (een nieuw baanrecord). Zijn bogey-vrije ronde met in totaal zeven birdies was goed voor een nieuw baanrecord op een dag met veel wind en een paar flinke stortbuien. 'Het was moeilijk vandaag, koud en winderig - en regen, dus ik was blij met mijn caddie, die alles droog wist te houden', aldus de Amerikaan.

Wil Besseling is is met een ronde van -1 voorlopig terug te vinden op de 35ste plaats.

Maarten Lafeber noteerde als enige Nederlander een score boven par. De ronde van +1 is goed voor een plek halverwege het klassement.

Kind, Saxton en Van der Vaart beginnen vrijdagochtend vroeg aan hun tweede ronde van het toernooi op de Challenge Tour. Besseling en Lafeber komen aan het begin van de middag in actie.

De 'Made in Denmark Challenge – Presented by Ejner Hessel' werd vorig jaar op de Royal Golf Club in Kopenhagen gespeeld. Dit jaar is de Aalborg Golf Club in het Deense Aalborg gastheer.