Joost Luiten: Open de France preview

29 juni 2016 Redactie GOLF.NL
Een bijzondere editie van het Frans Open. Niet alleen omdat het de 100ste is maar met name omdat er aardig wat voorafging aan het toernooi op Le Golf National, de baan voor de Ryder Cup in 2018.

De European Tour was allesbehalve blij dat de PGA Tour het Bridgestone Invitational tegenover het Frans Open op de kalender zette. De reactie van de European Tour-bazen? Er zijn extra punten te verdienen voor de Ryder Cup en de wereldranglijst. Dit om Europeanen te verleiden om het WGC-Bridgestone Invitational, een toernooi dat de European Tour dus niet meeneemt in de rankings, links te laten liggen.

Wat zegt Joost over het toernooi?

'De baan is wat aangepast voor de Ryder Cup, de greens zijn vlakker gemaakt en er zijn  bunkers bijgekomen. Het is een hele pittige golfbaan, je moet echt op de fairways en greens liggen. Met name op de tweede negen is er veel water in het spel! Door de dubbele punten is het een erg belangrijke week. Ik heb hier nog nooit goed gespeeld, dus hopelijk kunnen we dat omdraaien en een mooi resultaat neerzetten! Ik kijk er naar uit om morgen om 12:50 te starten!'  

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

}