Luiten andermaal kansrijk het weekend in
Beeld: Golfsupport.nl

Luiten weer kansrijk het weekend in

24 juni 2016 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten is dit jaar al zeven keer in de top-10 geƫindigd. Een achtste topnotering lijkt in de maak na een sterke tweede ronde in het BMW International Open.

Joost Luiten kwam in het midden van de tweede ronde van het met twee miljoen euro gedoteerde BMW International Open even in de problemen. Een paar afzwaaiers naar rechts met de driver en Luiten moest in de heel diepe rough van GC Gut Lärchenhof flink ploegen om met bogeys op hole 10 en 12 nog goed weg te komen. Dat waren meteen de enige twee smetjes op de scorekaart. Zoals zo vaak herstelde de 30-jarige Rotterdammer zich snel met een zeer welkome eagle op de par-5 13de hole. Er volgden nog birdies op hole 15 en 17. Luiten, die een sterke start kende van zijn tweede ronde met drie birdies op de eerste vijf holes, tekende uiteindelijk voor 67 (-5) slagen. Met -7 na 36 holes gaat de beste golfer van Nederland andermaal kansrijk het weekend in. Zeven keer eindigde Luiten al in de top-10 dit seizoen. 

Ritme driver

Toch was de Rotterdammer niet helemaal tevreden na de ronde. 'Ik sloeg net als gisteren te veel drives naar rechts. Het is een kwestie van het vinden van het juiste ritme. Op de range gaat het goed, in de baan ben ik met de driver een beetje aan het vechten. Ik moet de driver wat rustiger slaan, op 80 procent, dan gaat het goed.'

Luiten was natuurlijk wel blij met zijn score. 'Ik heb ook veel dingen goed gedaan natuurlijk. De eagle op 13 was lekker en aan het einde hole maak ik een paar goede putts. Maar als ik zondag bovenin mee wil doen, moeten de drives het weekend beter.'


Ace Sergio

Aan kop gaan Raphaël Jacquelin, Kiradech Aphibarnrat en Henrik Stenson met -11, vier slagen voorsprong op Luiten. Sergio Garcia verspeelde aan het einde van de ronde een aantal slagen, maar de Spanjaard maakte wel een spectaculaire hole-in-one op hole 11 (zie onder).   

Leaderboard


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}