Christel Boeljon
Christel Boeljon - hier in actie tijdens de ING Golf Week - doet goede zaken met haar zesde plaats in de ShopRite Classic.
Beeld: Golfsupport.nl

Zesde plaats voor Boeljon

5 juni 2016 Redactie GOLF.NL
Christel Boeljon is zesde geworden in de ShopRite Classic. De Nederlandse noteerde een 69 (-2) in de derde en laatste ronde en eindigde daarmee op een totaal van -10.

Christel Boeljon maakte wederom geen grote fouten op de baan van Stockton Seaview Hotel and Golf Club in New Jersey. Er stond maar één bogey op haar kaart en ze kon daar drie birdies (hole 5, 12 & 17) tegenover zetten. In de eerste twee rondes van dit 54-holes kampioenschap tekende de 28-jarige professional voor een 66 en een 68.

Voor een evenaring van haar tweede plaats in 2015 had de Nederlandse lager moeten gaan, maar dankzij haar gedeeld zesde plaats zal Boeljon ongetwijfeld gaan stijgen op de wereldranglijst. Op haar huidige 125ste plaats voldoet Boeljon niet aan de top-100 eis van het NOC-NSF. Hoeveel plaatsen de hoogst gerankte Nederlandse speelster gaat stijgen richting die belangrijke top-100 zal maandag blijken.

'Fijn om een goede week te hebben', zei Boeljon op het het vliegveld voordat ze ging boarden voor haar vlucht naar het volgende toernooi. 'Spel was zeer solide. Sloeg weinig missers. Als een slag minder was, dan was het een kleine mis, dus dat is fijn. Creëerde veel kansen en heb ze deze week ook goed benut. Er zit altijd meer in, maar ik ben hier zeker tevreden mee', aldus Boeljon. die volgende week (6 t/m 9 juni) een major speelt: het KPMG Women's PGA Championship.

Titelverdedigster Anna Nordqvist speelde een voortreffelijke laatste ronde in 64 slagen en greep voor het tweede jaar op rij de titel. Haru Nomura (-16) kwam een slag tekort voor een playoff met de Zweedse. De derde plaats ging naar Karine Icher (-14), de leidster na 36 holes. 

Leaderboard.

Wereldranglijst.

}