Wil Besseling
Wil Besseling
Beeld: Golfsupport.nl

Besseling blijft kansrijk

30 juli 2016 Redactie GOLF.NL
Wil Besseling zakte op dag drie van het Tayto Nothern Ireland Open naar de tweede plaats, maar is op een slag van de leider nog steeds kansrijk.

Op zaterdagochtend moest een deel van de spelers eerst nog de tweede ronde voltooien, voordat Wil Besseling, met 68-65 de leider na dag twee, in actie kon komen. Moving day leverde hem uiteindelijk een keurige 68 (-3) op.

De Nederlander begon met een bogey op de derde hole, maar stelde goed orde op zaken met vier birdies in vijf holes (6 t/m 10). De nieuwe ronde onder par, zijn derde op rij, geeft hem na 54 holes een totaal van -12. De Zuid-Afrikaanse leider, Dylan Frittelli, doet het met -13 een slag beter en zo blijft Besseling op de baan van Galgorm Castle nog volop in de race voor de zege.

'Het is lang geleden dat ik de laatste flight zit en speel voor de overwinning. Ik kijk erg uit naar morgen', zegt Besseling.

Darius van Driel liet ook een 68 (-3) noteren en steeg meer dan twintig plaatsen naar de gedeeld 32ste plaats (-4).

'Vandaag was solide, iets beter dan gister. Vandaag waren het drie birdies in plaats van drie dubbels. Met een goede ronde morgen kan ik nog een hoop plekken opschuiven, want het veld zit dicht bij elkaar', aldus Van Driel.

Reinier Saxton maakte zaterdag 74 (inclusief een double) en kelderde zo'n 30 plaatsen. De Santpoorter staat met -1 gedeeld 55ste.

Daan Huizing (70-72) en Jurrian van der Vaart (73-69) misten de cut op één slag. Taco Remkes (73-70) en Maarten Lafeber (73-70) hadden twee slagen te veel. Robin Kind moest na 74 en 70 slagen ook naar huis.

Leaderboard.

Challenge Tour Rankings.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}