Jerry Ji
Beeld: Golfsupport.nl
Berry Jole
Beeld: Golfsupport.nl
Noëlle Beijer
Beeld: Golfsupport.nl

Ji wordt 6de in Belgisch Amateur, Jole 7de

30 juli 2016 Redactie GOLF.NL
De 16-jarige Jerry Ji - na dag drie gedeeld eerste - is er niet in geslaagd om het Belgisch Amateur te winnen, hij is zesde geworden.

Jerry Ji steeg met een ronde 65 op vrijdag - de laagste dagscore in het toernooi - naar de gedeelde eerste plaats en die koppositie verloor hij pas weer op zaterdag, in de slotronde. Hij eindigde het Internationaal Belgisch Amateur Kampioenschap met een ronde 73 (+1), die bestond uit vier bogeys en drie birdies.

Met -7 totaal eindigde Ji drie slagen achter de Belgen Kristof Ulenaers en Cédric van Wassenhove, van wie de laatste een play-off om de titel won.

'Ik had graag willen winnen maar ben toch tevreden over het toernooi', zei Ji. 'Ik ging zonder verwachtingen naar België en er zat één heel goede ronde tussen, een nieuw baanrecord. Mijn spel voelt goed en ik heb het redelijk goed kunnen vertalen in goede scores.'

Ji werd eerder dit jaar gedeeld 28ste in de World Junior Golf World Cup in Japan en gedeeld 14de in de de European Young Masters. In het voorjaar won hij op de Noord-Nederlandse de Trompbeker (het NK Strokeplay t/m 21 jaar). De Jong Oranje-speler werd tweede in het het NK t/m 18.

Berry Jole was na 54 holes gedeeld zesde en eindigde als zevende.

Hij speelde de laatste ronde op Royal Golf Club du Hainaut in 70 slagen (vier bogeys, zes birdies). De 23-jarige Jole van GC Houtrak won begin mei de NGF Voorjaarswedstrijd. Hij werd eerder deze maand derde in het Luxemburgs Amateur en vorig jaar werd hij negende in het Brabants Open en tiende in het Deens Amateur.

De andere Nederlanders die de cut haalden eindigden als volgt:

  • T18 Philip Bootsma 
  • T18 Aaron van den Dungen
  • T18 Kevin Reints
  • T26 Nordin van Tilburg
  • T30 Quint Koppers 
  • 36 Lars Keunen 

Onder anderen Davey Porsius, Severiano Prins en Jeroen Krietemeijer misten de cut in België.

Vrouwen

Bij de vrouwen steeg Noëlle Beijer op zaterdag van de gedeelde negende naar de gedeelde vijfde plaats, dankzij een ronde 69. Met 74-76-71-69 (+2) eindigde de amateur van de Noordwijkse elf slagen van de winnaar, Anastasia Mickan uit Duitsland. 

De Belgische Leslie Cloots werd tweede en landgenoot Diane Baillieux derde.

Eindstand.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}