Jaeger
Beeld: Web.com Tour

Een ronde 58 op de Web.com Tour

29 juli 2016 Redactie GOLF.NL
De Duitser Stephan Jaeger heeft in Californië geschiedenis geschreven met een ronde 58 - twaalf onder par - op de Web.com Tour, de divisie onder de Amerikaanse PGA Tour.

De 58 is gemaakt in de openingsronde van de Ellie Mae Classic. Stephan Jaeger had op de par-5 negende van TPC Stonebrae in Hayward - zijn laatste hole - een putt van drie meter over voor een ronde 58. Die putt ging er in, bekijk de video hieronder.

De Duitser maakte twaalf birdies en zes pars. 'Alles ging goed en ik had goede afslagen', zei Jaeger, 27 jaar oud en nummer 958 op de wereldranglijst. 'Ik maakte elke putt. Alles lukte, zelfs na een slechte slag stuiterde de bal nog de goede kant op.'
Zijn puttgemiddelde was 1,33 en hij sloeg 83,33 procent greens in regulation.

Jaeger is de eerste die 58 maakt op een van de twee grote Noord-Amerikaanse Tours. Op de PGA Tour is zes keer een 59 ingeleverd, op de Web.com Tour vijf keer. 

Buiten Amerika heeft Ryo Ishikawa een ronde 58 laten noteren. Dat was in 2010 op de Japan Tour. De Japanner Ishikawa is de eerste 58'er op een van de grote Tours in de wereld.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}