Anne van Dam tijdens de eerste ronde van het RICOH Women's British Open op Woburn Golf Club.
Beeld: Golfsupport.nl

Van Dam in achterhoede na matig slot

28 juli 2016 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam speelde solide golf in haar debuut in een major, tot de laatste hole van de eerste ronde van het RICOH British Women’s Open.

17 holes ging het goed, voordat de 20-jarige speelster op de slothole drie slagen verloor met een dure triple bogey. Dankzij een 76 (+4) op de Marquess' Course van Woburn Golf Club staat de Nederlandse professional na de eerste ronde van het vierde major van het jaar op de 123ste plaats.

‘Dat was echt heel zuur’, reageerde Van Dam op haar twee birdies (3 en 7), drie bogeys (5, 11 en 16) en het slagverlies op de par-4 18de. ‘Vooral omdat het spel redelijk solide was. Alleen van de tee kwam ik net te vaak in de problemen. Op 11, 16 en 18 sla ik slechte drives die heel duur waren. Normaal is dat een sterk punt van mijn spel dus daar baal ik echt van. Op hole 11 moest ik een drop nemen, op 16 kon ik alleen maar terugchippen en op de 18de vind ik mijn bal niet meer en moet ik na mijn tweede drive ook terugchippen naar de fairway. Op de overige holes maak ik een aantal goede birdies en par-putts en creëerde ik veel kansen. Morgen een nieuwe dag’, aldus Van Dam vanuit Little Brickhill.

Mirim Lee gaat aan de leiding dankzij een fabuleuze 62 (-10). De Zuid-Koreaanse speelster schreef tien birdies op haar verder foutloze kaart en heeft drie slagen voorsprong op Ariya Jutanugarn. De Thaise nummer 6 van de wereld bleef ook foutloos met zeven birdies. Shanshan Feng staat alleen op de derde plaats met -6.

Lydia Ko speelde een voor haar doen matige ronde 74 (+2) en staat 89ste. Brooke Henderson, de Canadese winnares van het Ladies PGA Championship, bracht met -1 wel een ronde onder par binnen en staat 31ste.

De cut ligt voorlopig op +1. Van Dam start haar tweede ronde op vrijdag om 11:21 Nederlandse tijd.

Leaderboard.

Het RICOH Women's British Open is vier dagen (live) te zien op: 

BBC Two, live
Donderdag en vrijdag: 14:00 - 18:15

Zaterdag en zondag: 15:00-19:00

Videohoogtepunten: 

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

}