Anne van Dam wint de CitizenGuard LETAS Trophy op Royal Waterloo in België
Anne van Dam wint de CitizenGuard LETAS Trophy op Royal Waterloo in België
Beeld: LET Access Series

Anne van Dam wint in België

16 juli 2016 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam heeft op Royal Waterloo de CitizenGuard LETAS Trophy op haar naam geschreven.

De Nederlandse voegde op zaterdag een uitstekende 67 (-6) toe aan haar totaal (70-70). Twaalf onder par was genoeg voor een comfortabele zege en een marge van drie slagen op de runners-up Justine Dreher en Daisy Nielsen.

De CitizenGuard LETAS Trophy maakt deel uit van de LET Access series, de eerste divisie in vrouwengolf en een satellietcircuit van de Ladies European Tour, het circuit waar Anne van Dam dit jaar haar wedstrijden speelt. 

‘Ik kreeg geen beker, maar wel een mooie cheque, dus dat is ook goed’, zei de winnares vanuit de auto op weg naar huis. ‘Ja, het was zeker een goede ronde. De beste ronde van het toernooi, en op de laatste dag is dat wel echt lekker.'

'Omdat ik volgende week in Schotland speel, beschouwde ik deze week als een goede oefenweek', zei de 20-jarige professional. 'Er was een aantal dingen die ik wilde doen in aanloop van naar volgende week, bijvoorbeeld een draw slaan in de baan of met m'n ijzers een club meer nemen met een driekwart swing. Vandaag liet ik die dingen los en wilde ik vooral zo laag mogelijk gaan. Ik sloeg m'n drivers niet heel goed deze week, lag veel in de rough, maar creëerde wel veel kansen.'

Vorig jaar won Van Dam al eens op de LETAS in Finland en was ze ook de beste in het Nationaal Open. 

'Deze overwinning geeft veel vertrouwen voor volgende week. De baan (Dundonald Links) ken ik nog goed van vorig jaar en ik ga dus wel met hoge verwachtingen naar Schotland. Ik speel nog niet echt top en heb deze week goed aan bepaalde dingen kunnen werken. De scoring mindset is gewoon goed op dit moment. Ondanks dat ik nog niet heel goed speel, breng ik wel goede scores binnen’, aldus Van Dam, die een cheque mee naar huis nam van € 4850. 

De Nederlandse Joyce Chong werd gedeeld 31ste.

Leaderboard.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}