Prima start Boeljon in Portland

1 juli 2016 Redactie GOLF.NL
Met een score van -2 is Christel Boeljon de Cambia Portland Classic goed begonnen. Met haar ronde 70 op de baan van de Columbia Edgewater Golf Club staat de Nederlandse na de eerste dag op een gedeelde 14de plaats.

Voor Boeljon is er veel aan gelegen om deze week goed te presteren. De Beverwijkse zal zich voor 11 juli in de top-100 van de wereldranglijst moeten spelen om een ticket naar Olympische Spelen in Rio af te dwingen.

Dewi-Claire Schreefel staat op +1. De Diepenveense begon haar eerste ronde in het noordwesten van de Verenigde Staten direct met een bogey en maakte er uiteindelijk drie, tegenover twee birdies.

De 18-jarige Brooke Henderson gaat met -7 aan de leiding. Het spel van de Canadese titelverdedigster lijkt gemaakt voor de baan in Portland. 'In de ronde herinnerde ik me veel slagen van vorig jaar. Ook de pinposities waren veelal hetzelfde. Ik probeerde terug te halen hoe de putts braken', aldus de nummer 2 van de wereld. 

De toernooien in het noordwesten van de Verenigde Staten lijken de Canadese goed gezind te zijn. 14 dagen geleden won Henderson haar tweede toernooi op de LPGA Tour, het KMPG Women’s PGA Championship dat net buiten Seattle plaatvond. Lydia Ko, nummer een van de wereld, is deze week afwezig in Portland. De Nieuw-Zeelandse bereid zich in Californië voor op de US Women’s Open. 

Leaderboard.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

}