Spel onderbroken met een toeter
Beeld: Golfsupport.nl

Cut binnen handbereik voor Huizing

12 februari 2016 GOLF.NL
Huizing had in de tweede ronde van het Tshwane Open de laatste starttijd en zal op zaterdag als eerste de baan in moeten om zijn laatste hole van de tweede ronde te voltooien. Zijn opdracht is simpel: hij heeft een par nodig om de cut te overleven.

Wegens onweer werd het spel op Pretoria CC in de middag stilgelegd en het was te donker om verder te spelen toen de Nederlander op de 18de tee stond.

Voor de onderbreking stond de Challenge Tour winnaar met +1 in de top-20 en nog ruim voor de cutline, maar na de onderbreking noteerde Huizing drie bogeys (15,16,17) en heeft de professional een par nodig op de laatste hole, een par-4 van 460 meter, om de cut on the number (+3) te gaan halen.

Het spel zal morgen om iets voor half zeven lokale tijd (het is 1 uur later in Pretoria) worden hervat.

Charl Schwartzl maakte een reuzensprong door op een moeilijke dag een bogey vrije 64(-6) te noteren. De Zuid-Afrikaan steeg naar de tweede plaats, twee slagen achter landgenoot en leider Anthony Michael (-7). De Amerikaan Daniel Im, Theunis Spangenberg (Z-A) en Haydn Porteous (Z-A) staan gedeeld derde met -4.

Leaderboard.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}