Luiten Dubai
Joost Luiten in actie tijdens de vierde ronde van de Omega Dubai Desert Classic 2016.
Beeld: Golfsupport.nl

Achtste plaats voor Luiten in Dubai

7 februari 2016 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten kon op zondag in ronde vier van de Omega Dubai Desert Classic geen aanspraak maken op de zege. Begonnen vanaf plaats vier werd de Nederlander met een laatste ronde in 71 slagen gedeeld achtste. De zege ging naar Danny Willett.

Luiten had op zondag niet de droomstart die hij een dag eerder had op de Majilis Course van Emirates Golf Club. Zaterdag stonden er na vijf holes vier birdies op de kaart. Zondag was dat er één - op de par-5 derde, de hole waar hij een dag eerder juist geen birdie wist te noteren.

Met twee bogeys op hole zes en acht verloor de 30-jarige Rotterdam twee slagen op leider Danny Willett, die matig begon maar al snel orde op zaken stelde. Luiten deed op zijn beurt ook wat terug met birdies op zowel de negende als de tiende om een nieuwe topnotering in zicht te houden.

Na een reeks parren op de tweede negen zakte Luiten wat plaatsen in het klassement en ook op de laatste paar holes wist hij de kansen die hij kreeg voor birdie niet te maken.

Een nieuwe (vijfde) zege op de European Tour bleef uit, maar met een cheque van ongeveer 40.000 euro stijgt Luiten verder richting die belangrijke top-50 van de wereld.
Klik hier voor zijn reactie.

Willett pakt vierde titel

Andy Sullivan speelde samen met Luiten en waar de Nederlander niet zijn kansen greep, deed Sullivan dat juist wel. De altijd vrolijke Engelsman, die net als Willett een uitstekend 2015 kende, deed het drie slagen beter en zette Danny Willett flink onder druk met een clubhouse target van -18.

De Spanjaard Rafa Cabrera-Bello leek zondag niet in de buurt te komen van de zege, maar de Spanjaard liet op de slothole zijn klasse zien. Rafa ging in twee voor de green en wist met een birdie ook op -18 binnen te komen.

Aan Danny Willett de taak om met birdie Cabrera-Bello en Sullivan af te schudden. Na een gedwongen lay-up gaf de Engelsman zichzelf na een prima approach een goede kans om op -19 de zege voor zich op te eisen. En die kans greep hij. De putt van zo'n vijf meter verdween middenin de hole. 

Met deze vierde zege stijgt Willett richting de top-15 van de wereld en heeft de Engelsman een goede uitgangspositie voor Ryder Cup-deelname later dit jaar.

Sullivan en Cabrera-Bello delen plaats twee, Alvaro Quiros en Byeong Hun An schoten samen met rondes 65 naar een gedeelde vierde plaats.

Titelverdediger Rory McIlroy perste er op zondag nog een superronde uit. Met een 65 (-7) werd de Noord-Ier alsnog gedeeld zesde naast Henrik Stenson.

Leaderboard.

Video: samenvatting dag 4.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}