Anne van Dam
Anne van Dam, hier op archiefbeeld uit 2015 tijdens het Deloitte Ladies Open, speelt in voorbereiding op haar tweede seizoen op de Ladies European Tour in Australië.
Beeld: Golfsupport.nl

Van Dam door in Australiƫ, Boeljon in gevarenzone

5 februari 2016 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam heeft de cut gehaald in het Oates Victorian Open, een wedstrijd van de Australische ALPG Tour. Christel Boeljon kon haar tweede ronde wegens onweer niet afmaken en lijkt de cut te gaan missen in het Coates Golf Championship (LPGA).

Op de Creek Course van Beach Golf Links verbeterde Van Dam zich een slag ten opzichte van het ronderesultaat van een dag eerder. Na een 76 (+3) noteerde de 20-jarige speelster een 75 (+2) voor een totaal van +5 voor een gedeeld 42ste plaats. Met de cut op +6 was het net voldoende om de laatste twee dagen op de Beach Course te mogen aantreden.

De Engelse Georgia Hall gaat aan de leiding op -7 en heeft een slag voorsprong op de Deense Nanna Madsen.

Van Dam speelt in voorbereiding op het seizoen van de Ladies European Tour een reeks toernooien in Australië. Ze staat nu 11de op de money list van het Australische circuit en haar doel is om kwalificatie af te dwingen voor het ISPS Handa Women's Australian Open, een elitetoernooi van de LPGA, ALPG en Ladies European Tour dat op 18 februari begint.

Live stream (zaterdag en zondag).

Leaderboard vrouwen.

Leaderboard mannen.

Boeljon zo goed als klaar

Christel Boeljon kon op donderdagmiddag in Californië haar tweede ronde niet afmaken. Wegens onweer werd de tweede ronde van het Coates Golf Championship, een wedstrijd van de LPGA Tour, gestaakt. De speelsters moeten vrijdagochtend op Golden Ocala terugkomen om hun ronde te hervatten.

Boeljon heeft nog vier holes te spelen en is - met de huidige cutline op +1 - vier slagen verwijderd van het halen van het weekend. De Nederlandse professional noteerde vier bogeys en drie birdies en heeft een spectaculair slot nodig om de cut te overleven.

Lydia Ko deelt de leiding op -7. De jonge nummer 1 van de wereld uit Nieuw-Zeeland heeft nog maar een hole te spelen, terwijl Ha Na Jang naast haar staat op -7 en haar tweede ronde nog moet beginnen. Suzann Pettersen staat gedeeld zevende met -4.

Leaderboard.

}