Anne van Dam.
Beeld: Tristan Jones (Ladies European Tour)

Van Dam verliest terrein in Dubai

9 december 2016 Redactie GOLF.NL
Met een tweede ronde 74 (+2) is Anne van Dam gezakt in het klassement van het Omega Dubai Ladies Masters, het laatste toernooi van het Ladies European Tour seizoen.

De 21-jarige speelster uit Arnhem staat met een totaal van -1 (69-74) buiten de top-20. Op de Majlis Course van de Emirates Golf Club noteerde Van Dam vrijdag twee bogeys, een dubbel bogey en twee birdies.

'Net als gister was het vandaag knokken', zei Van Dam. 'Ik ging vanaf de tiende tee als eerste de baan in en op de eerste negen stond er geen wind. Ik gaf mezelf goede kansen en putte goed, maar alles ging er over de rand naast. Op twee sla ik m'n bal rechts in het water. Na een ongelukkige drop maak ik een dubbel bogey en die kwam wel even hard aan. Op 4 mis ik net de green en maak ik een stomme bogey. Zo stond ik +4 terwijl ik niet eens zo slecht stond te spelen. Gelukkig bleef ik mentaal sterk en geduldig en finish ik nog goed met twee birdies. Dat geeft nog wat vertrouwen voor morgen. Hopelijk kan ik met een lekkere ronde het jaar afsluiten.'

De leiding is in handen van Felicity Johnson, die goede zaken deed met een 64 voor een totaal van -7 na 36 holes. Florentyna Parker  en Linda Wessberg (11 holes gespeeld) blijven in de achtervolging met -5.

Cheyenne Woods staat gedeeld derde met -4. Paige Spiranac miste met +13 ruim de cut (+4).

Door het vervallen van de woensdag (wegens het overlijden van caddie Max Zechmann) is het toernooi - met een prijzengeld van 500 duizend euro -  ingekort van 72 naar 54 holes. 

Leaderboard.

Order of Merit.

Website Anne van Dam.

De Omega Dubai Ladies Masters zijn vier dagen LIVE te zien op YouTube. Klik hier voor het Ladies European Tour YouTube kanaal.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

}