Rafa Cabrera tijdens de Ryder Cup eerder dit jaar.
Beeld: Golfsupport.nl

Cabrera Bello sterk uit de startblokken in Hong Kong

8 december 2016 Redactie GOLF.NL
Rafa Cabrera Bello heeft zijn goede vorm van dit kalenderjaar meegenomen naar de tweede week van het nieuwe European Tour seizoen. De Spanjaard ging in 64 (-6) slagen rond in de eerste ronde van het Hong Kong Open en hij gaat daarmee aan de leiding.

De Ryder Cup speler heeft in 2016 nog geen cut gemist en eindigde twee weken geleden als achtste in de Race to Dubai van 2016. De 32-jarige speler liet vier birdies noteren voordat hij op de laatste hole (in dit geval de 10de van Hong Kong GC) zijn approach uitholede voor eagle. 

'Dat was mooi', zei Cabrera Bello, de nummer 33 op de wereldranglijst. 'Ik had een perfecte afstand, sloeg een goede bal, maar was verbaasd dat hij er ook echt in spinde. Ik heb nog nooit op deze manier een ronde geëindigd en het voelt goed.' 

Sebastien Gros staat tweede met -5. Een tiental spelers (onder wie de van een blessure teruggekeerde Peter Uihlein) volgt op -4. Justin Rose, de titelverdediger, noteerde net als Patrick Reed een ronde level par. Danny Willett en Ian Poulter wisten met -2 wel onder par te eindigen. 

Thomas Detry, die vorige week derde werd in Zuid-Afrika, staat met +3 net binnen de top-100. 

Leaderboard. Videobeelden van Ziggo van dag 1:

Loading the player...
}