Van Driel staat 29ste op de Order of Merit.
Beeld: Golfsupport.nl

Top-20 voor Van Driel na eerste ronde Rolex Trophy

17 augustus 2016 Redactie GOLF.NL
Darius van Driel en Jurrian van der Vaart zijn de enige twee Nederlanders die deze week meedoen van de Rolex Trophy. Van Driel is het beste begonnen met een 71 (-1) en een 19de plaats. Jurrian van der Vaart staat na de eerste dag in de achterhoede.

Alleen de beste 37 op de Road to Oman - de Order of Merit van de Challenge Tour - kregen een startbewijs voor het met € 250.000 gedoteerde toernooi. Aangevuld met wat uitnodigingen staan er deze week slechts 42 spelers aan de start in Genève. Een goede kans voor de Challenge Tour spelers om stappen te zetten richting die allesbepalende top-15 die aan het eind van het seizoen recht geeft op een kaart voor de European Tour in 2017. 

Jurrian van der Vaart - de nummer 23 op de jaarranglijst - begon donderdag op Golf Club de Genève met een 75 (+3). Hij is gedeeld 38ste (twee na laatste).

Van der Vaart: 'Vandaag was een rariteit. Ik heb zeven keer in regulation op de green gelegen. De overige weken met MC (missed cut) achter mijn naam was juist het lange spel solide, maar werden de kansen niet benut. Zo ben ik een beetje zoekende', aldus Van der Vaart over zijn eerste ronde waarin hij twee birdies noteerde, maar ook drie bogeys en een dubbele bogey.

Darius van Driel deed het beter met een 71 (-1), dankzij drie birdies en twee bogeys. De nummer 29 op de ranking is gedeeld 19de.

'Vandaag was een dag dat ik eigenlijk wel goed aan het spelen was, maar dat ik niet echt een score kon maken', zei Van Driel. 'We spelen met amateurs in een pro-am, en dat kost een hoop extra energie. Als je hier goed van de tee bent dan kan je redelijk scoren. Nu is het taak om elke dag een paar plekken omhoog te kruipen', aldus Van Driel. Hij bepaalt aan het eind van deze week of hij het KLM Open speelt of zich volledig richt op de Challenge Tour.

De leiding is in handen van Sam Walker die een uitstekende 62 (-10) noteerde. De Fransman Romain Langasque, die de Order of Merit leidt, noteerde een 66 (-6) en staat gedeeld tweede.

Leaderboard.

Order of merit.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}