Beeld: Golfsupport.nl

Christel Boeljon kijkt uit naar Golf Week

26 april 2016 Redactie GOLF.NL
Christel Boeljon is een van de boegbeelden van de ING Private Banking Golf Week. “Alle initiatieven om golf leuker te maken voor de toeschouwers juich ik toe.”

Christel Boeljon draait er niet omheen. De 28-jarige Beverwijkse vindt het teleurstellend dat ze haar vorig jaar behaalde titel in het Deloitte Ladies Open niet kan verdedigen. “Het Deloitte Ladies Open was voor mij altijd één van de hoogtepunten van het jaar. Ik was heel graag als titelverdediger aan de start verschenen.” Maar ze is ook realistisch. “Als blijkt dat er te weinig interesse is bij sponsors voor een Ladies Open en het publiek ook niet massaal opkomt, dan is het goed om iets anders te proberen.”

Anders dan anders

De ING Private Banking Golf Week is in veel opzichten anders. Van 20 tot en met 22 mei zal The International, de golfbaan onder de rook van Schiphol, een festivalsfeer uitademen met foodtrucks, festivaltenten en picknicktafels. Er is drie dagen lang van alles te doen en te beleven voor golfers van alle leeftijden: het testen van de nieuwste clubs op de drivingrange, gratis lessen van de Golf Academie en allerlei sportactiviteiten in de Kids Playground.

Topteams

Genieten van topsport kunnen de toeschouwers in de Nations Invitational; acht teams van drie speelsters uit acht verschillende Europese landen spelen om een hoofdprijs van vijftienduizend euro. Boeljon zal een team vormen met Anne van Dam en Dewi-Claire Schreefel of topamateur Dewi Weber.

“In eigen land in een team spelen voor Nederland lijkt me erg leuk”, aldus Boeljon die in 2011 een hoofdrol vervulde in de Solheim Cup, het ultieme event in vrouwengolf.

Iets van die Solheim Cup-sfeer gaat hopelijk ook ontstaan in de Nations Cup. Het publiek wordt in ieder geval aangespoord luidkeels aan te moedigen. “Alle initiatieven om golf leuker te maken voor de toeschouwers juich ik toe. Hopelijk gaat de Nations Cup echt leven en wordt het een groot succes. Het zou ook mooi zijn als de Nations Cup in de nabije toekomst onderdeel gaat uitmaken van de Ladies European Tour.”

Toernooiritme

Boeljon speelt fulltime in Amerika op de LPGA Tour. Dit jaar (tot 21 april) speelde ze vijf toernooien en alle keren miste ze de cut. Geen reden voor paniek. “Ik heb vanaf augustus vorig jaar bijna zes maanden niet gespeeld. Als je er zo lang uit bent geweest, is het logisch dat je tijd nodig hebt om weer in het toernooiritme te komen. Vorige week in de ANA Inspiration voelde ik me voor het eerst in lange tijd weer comfortabel op de baan. Het is nu een kwestie van de puntjes op de i zetten dan komen de goede resultaten echt weer.”

“In eigen land in een team spelen voor Nederland lijkt me erg leuk”

Naar Rio?

Dat is nodig ook, want Boeljon is afgezakt naar plek 108 op de wereldranglijst. Deelname aan de Olympische Spelen komt serieus in gevaar vanwege de aanvullende eis van NOC*NSF: een plek in de top honderd van de wereld op 11 juli 2016. “Ik ben het niet eens met die eis”, zegt Boeljon. “Op de LPGA Tour snappen ze er ook niets van. Is golf na 112 jaar weer Olympisch, loopt Nederland door eigen toedoen het risico dat er uit ons land geen enkele speelster kan meedoen. Ik heb al aangeboden desnoods alle kosten zelf te betalen, maar dat blijkt ook niet te kunnen.” 

Wat wel kan, is goed spelen en snel terugkeren in de top honderd. “Zo denk ik er natuurlijk ook over. Het lijkt me geweldig om de Spelen een keer mee te maken. Rio is voor mij een extra motivatie.”

Bestel je kaarten voor de ING Private Banking Golf Week

Wil je Christel en alle andere toppers van 20 t/m 22 mei zelf in actie zien? Dat kan! Sterker nog, alle bij de NGF geregistreerde golfers hebben gratis toegang!

Bestel hier je kaarten.

}