anne
Beeld: Ronald Speijer

Anne van Dam in 10 quotes

29 april 2016 Redactie GOLF.NL
Van 20 tot en met 22 mei is ze als een van de sterren uit het deelnemersveld van de ING Private Banking Golf Week te bewonderen op het gras van The International. Wil je de twintigjarige Amersfoortse beter leren kennen? Hier vind je tien recente quotes van Anne.

In de GOLF.NL Weekly die nu op alle golfbanen in Nederland te vinden is, staat een uitgebreid interview met Anne van Dam, onze ambassadrice van de ING Private Banking Golf Week. Anne van Dam is net terug uit Florida waar ze een week trainde met bondscoach Maarten Lafeber. We noteerden haar belangrijkste uitspraken.

1. Over Maarten Lafeber

“Ik vind het mooi om te zien hoe enorm gemotiveerd Maarten is. Hij is nog lang niet klaar als topgolfer. Qua spel hebben we overeenkomsten, we zijn allebei lang. Veel van wat Maarten doet past qua lichaamsbouw ook bij mij.”

2. Over haar spel

“Ik wist al dat mijn korte spel nog niet goed genoeg is, maar op Lake Nona zie je pas echt wat beter moet. Op de banen in Nederland en eigenlijk ook wel op de Ladies European Tour lijkt mijn korte spel nog best aardig, maar op Lake Nona met bermuda gras en supersnelle greens word je met je neus op de feiten gedrukt.”

3. Over haar ontwikkeling

“Er is bij mij zo veel ruimte voor verbetering, die wetenschap maakt me alleen maar scherper.”

4. Over haar voorbeelden

“Tiger Woods was een groot voorbeeld. Zijn persoonlijkheid, hoe hij ballen sloeg, dat sprak me heel erg aan. Iemand als Jason Day heeft alles, heel verre drives maar ook een geweldig kort spel. Als hij hot is, dan is hij nauwelijks te kloppen. Ook het spel van Day zie ik als voorbeeld. “

5. Over doelen voor dit jaar

“Een toernooi winnen op de Ladies European Tour. Vorig jaar in mijn eerste jaar was alles nieuw, behoud van mijn Tourkaart was toen prima. Nu heb ik meer ervaring en ben ik klaar om een toernooi te winnen of in ieder geval een paar keer mee te doen om de overwinning. Ik hoop ook een aantal majors te kunnen spelen. Ik doe mee aan de kwalificatie voor het US Open en het Evian Championship en hoop op mijn ranking het Brits Open in te komen.”

6. Over het omgaan met angsten

“Bijna iedereen heeft de neiging de dingen die je moeilijk en vervelend vindt, uit de weg te gaan. Je moet jezelf juist confronteren met bepaalde zwaktes. Diep van binnen weet je heel goed dat je ergens niet hard genoeg aan werkt, daar moet je niet van weglopen. Zo heeft iedereen bepaalde slagen waar je een hekel aan hebt omdat je er niet goed in bent. Die moet je niet vermijden maar juist heel veel oefenen. Net zo lang tot het wel lukt. Zo kweek je vertrouwen.”

7. Over Lydia Ko

“Ongelooflijk wat ze presteert. Op haar zestiende won ze als amateur al op de LPGA Tour. Nu is ze net negentien en heeft ze al twee majors gewonnen. Lydia verdient veel meer aandacht van de media. Het gaat heel veel over Jordan Spieth. Terecht, wat Spieth doet op 22-jarige leeftijd is waanzinnig knap. Maar Ko heeft op jongere leeftijd hetzelfde gepresteerd en daar lees en hoor je veel minder over.”

8. Over vrouwengolf

“Het is gewoon hoe het is; vrouwengolf staat veel minder in de picture. Ik denk dat het de komende jaren wel gaat veranderen. In tennis is er voor de vrouwen ook veel aandacht. Nu de topgolfsters steeds fitter en atletischer worden en het spel aantrekkelijker, gaat de aandacht ook komen.”

9. Over het succes van de Aziatische speelsters

“Er zijn in Azië duizenden meisjes die vol voor golf gaan. De talenten in een land als Korea worden echt gedrild en de onderlinge concurrentie is enorm. Uit die grote aantallen komen er dan een paar bovendrijven die de top halen. De meisjes die het niet halen, hebben niets om op terug te vallen. De Aziatische landen zijn succesvol, maar ik denk dat je ook op onze manier de top kunt halen.”

10. Over de Nations Invitational tijdens de ING Private Banking Golf Week

“Het is natuurlijk jammer dat het Open is gesneuveld. Christel Boeljon heeft vorig jaar haar eigen Open gewonnen, dat wil iedere golfer. Ik hoop die kans ook nog eens te krijgen. Maar de Nations Invitational lijkt me ook erg leuk. Spelen in teamverband voor Nederland met publiek dat meeleeft, ik kijk daar zeker naar uit.”

Bestel je kaarten voor de ING Private Banking Golf Week

Wil je Anne en alle andere toppers van 20 t/m 22 mei zelf op The International in actie zien? Dat kan! Sterker nog, alle bij de NGF geregistreerde golfers hebben gratis toegang!

Bestel hier je kaarten



}