Luiten Volvo China Open
Een ronde 72 voor Luiten op dag 3 van het Volvo China Open.
Beeld: Golfsupport.nl

Geen moving day voor Luiten

30 april 2016 Redactie GOLF.NL
Op dag drie van het Volvo China Open wist Joost Luiten de weg naar boven niet te vinden. Met een ronde level par zakte de Nederlander in Beijing naar de gedeeld 39ste plaats.

Na zeven holes stonden er vier bogeys op de kaart van de nummer 8 in de Race to Dubai. Dit seizoen speelde Luiten pas één keer ruim boven par: in de eerste ronde van het Indian Open - het enige toernooi waar hij dit seizoen (net) de cut miste - noteerde hij een 77 (+5). Ondanks de zeer slechte start hield Luiten de schade op moving day van het Volvo China Open nog aardig beperkt. 

Vanaf hole 8 deed de Nederlander iets terug met birdies op de holes 8, 9, 11 en 14. Na een bogey op de vijftiende bracht Luiten de dagscore op de slothole met een laatste birdie opnieuw terug naar level par. 

Net als op vrijdag verloor de 30-jarige professional met deze score zo'n vijftien plaatsen op het leaderboard. Zijn totaal van -6 na 54 holes is goed voor de gedeeld 39ste plaats. Luiten zal zondag laag moeten gaan om een nieuwe plaats in de top-10 veilig te stellen, die top-10 is zes slagen verwijderd.

'Vreemde dag'

'Het was vandaag een vreemde dag’, zei Luiten. ‘Ik stond vier over na acht, terwijl ik eigenlijk maar één matige bal had geslagen. Zelfs de goede ballen eindigden op de verkeerde plek. Op zes dacht ik dat ik een goede ijzer-9 sloeg, maar die ging dwars door de wind recht over de vlag de green over. Dat werd een bogey en op zeven gebeurde eigenlijk hetzelfde. De distance control was er niet op een of andere manier. Ik had als doel gesteld om na de vier vroege bogeys terug te vechten naar een ronde onder par, en dat ging de goede kant op', zei de Nederlander over de birdies na zijn matige start.

'Mentaal en fysiek iets minder'

Luiten over het slot: 'Helaas sla ik op de korte par-4 15de een kogel van een drive 40 meter over de green, in een k*t ligging. De bal gaat terug over de green en de putt voor par van anderhalve meter trek ik om voor een bogey. Daar was ik goed ziek van. Op 18 heb ik een eagleputt van zes meter na een super ijzer-3. Helaas bleef ook die putt op de rand liggen en eindig ik slechts op level par. Jammer van de dramatische start vandaag, maar ik ben blijven vechten en heb geprobeerd om onder par te komen. Ik merk wel dat het drie lange weken zijn geweest en dat ik mentaal en fysiek iets minder ben dan de voorgaande dagen. Op de laatste dag ga ik alles geven om er nog een goede lage ronde uit persen.’

Aguilar krijgt gezelschap van Bjerregaard

Het is dringen aan de top op Topwin Golf & CC. De Deen Lucas Bjerregaard voert na de derde dag samen met Felipe Aguilar, de leider na dag twee, het klassement aan. De 24-jarige professional ging rond in 65 slagen voor een totaal van -16.  

Ook Nicolas Colsaerts staat er goed bij. De Belg noteerde een uitstekende 65 (-7) en staat twee slagen achter de leider. Haotong Li verdedigt de Chinese eer en staat naast Colsaerts, Hatton en Noren op -14. Havret staat op -13.

Wie het slot van het Volvo China Open op Ziggo Sport live wil zien zal vroeg op moeten staan. Wegens slechte weervoorspellingen voor zondag is het begin van ronde vier vervroegd en zal er van twee tees gestart worden. Luiten start op 10 om 08:22 lokale tijd. Dat is 02:22 Nederlandse tijd. De leiders starten om 03:50.  

Leaderboard.

Starttijden dag 4.

VIDEO: dag 3 Volvo China Open Ziggo Sport Golf

Loading the player...

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}