Christel Boeljon
Christel Boeljon
Beeld: Golfsupport.nl

Nederlandse dames boven par in Texas

29 april 2016 Redactie GOLF.NL
De twee Nederlandse dames op de LPGA Tour, Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel, beginnen de Volunteers of America Texas Shootout boven par.

Het lek is nog niet boven. Zowel Christel Boeljon (+3) als Dewi Schreefel (+6) staat na 18 holes in dit 72-holes kampioenschap buiten de voorlopige cut-line (+2). Alleen Boeljon wist vorige week voor het eerst dit seizoen de cut te halen in een toernooi van de LPGA Tour. 

Boeljon kwam op donderdag tot een 74 op de par-71 baan in Avondale, Texas. De meervoudig Ladies European Tour winnares stond lang op +1 maar noteerde een dure dubbel-bogey op de vijftiende die de Nederlandse speelster niet meer goed kon maken.  Boeljon staat 84ste.

Ook Dewi Schreefel noteerde laat in haar ronde een dubbel-bogey. Op de slothole om precies te zijn. De Diepenveense ging met +1 door de turn en verloor met vier bogeys en een dubbel-bogey aardig wat slagen op de tweede negen. Haar ronde 77 is goed voor een plaats in de achterhoede (T-132).   

De leiding is in handen van de Zuid-Koreaanse M.J. Hur met -5. Solheim Cup speelster Gerina Piller staat gedeeld tweede dankzij een 67 (-4). 

Leaderboard.

Samenvatting ronde 1 Volunteers of America Texas Shootout:

}