Robin Kind
Robin Kind heeft een flinke achterstand goed te maken op Teemu Bakker.
Beeld: Golfsupport.nl

Kind is er nog niet

29 september 2015 Redactie GOLF.NL
Na een 73 (+1) op dag twee is er in de slotronde van het Pro Golf Tour Championship werk aan de winkel voor Robin Kind.

In het laatste toernooi van het jaar van de Pro Golf Tour is Robin Kind er alles aan gelegen om in de top-5 van de Order of Merit te eindigen. Die positie geeft namelijk recht op promotie naar de Challenge Tour. 

Bij het ingaan van de laatste wedstrijd staat Kind op de 6de plaats en dus zal hij nog een plek moeten stijgen om promotie in eigen hand te houden. Die ene plek moet Kind goedmaken op de Nederlandse Fin Teemu Bakker. Op de Order of Merit heeft Bakker een voorsprong van € 1304,19 op Kind. 

Zoals het er na twee ronden in het Castanea Golf Pro Golf Tour Championship virtueel voorstaat is Robin Kind de Fin nog niet voorbij. Kind viel na een ronde 73 (+1) terug naar de gedeeld 14de plaats en dat zou hem slechts een kleine 800 euro opleveren. Bakker is 24ste na twee dagen.

Voor Kind is het zaak om in de slotronde van het toernooi laag te gaan. Hij moet minimaal in de top-8 eindigen om voldoende prijzengeld te verdienen om Bakker voorbij te gaan en is dan nog wel volledig afhankelijk van wat de Fin doet. Mocht Kind niet in de top-5 van de Order of Merit eindigen, dan kan hij nog altijd promoveren naar de Challenge Tour. Een van de spelers voor hem op de Order of Merit zou dan via de Qualifying School een (betere) kaart moeten halen, waardoor Kind in de ranking opschuift.

Reinier Saxton weet zich al verzekerd van promotie naar een niveau hoger. Saxton is tweede op de Order of Merit en kan niet meer uit de top-4 vallen. In het klassement staat hij na rondes 73-76 op een gedeeld 50ste plaats. 

Fernand Osther staat met een totaal van level par op een gedeeld 18de plaats, Michael Kraaij is met +5 vijftigste en Rob van de Vin staat met +7 gedeeld 67ste. De score van Giesbert Gommers is nog niet bekend, dat komt omdat er door mist later werd gestart.

Leaderboard.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}