eltk
Een mooie overwinning tegen de Finnen

Weer winst senioren op ELTK

4 september 2015 Redactie GOLF.NL
De Nederlandse senioren spelen zaterdag om plaats 9 in het ELTK. Zowel de mannen als de vrouwen waren vrijdag te sterk voor de Finnen.

De Nederlandse dames en heren plaatsten zich eerder deze week niet voor de beste acht teams op het ELTK maar spelen zaterdag in Flight B wel om de negende plaats.
De dames spelen zaterdag tegen Schotland na een fraaie overwinning op vrijdag tegen de Finnen. In een spannende partij wonnen de Nederlandse vrouwen met 3,5-1,5. 

'De eerste negen holes was Finland aan de leiding in vier matches', aldus non-playing captain Mette Hageman vanuit Litouwen. 

De tweede negen holes kwam Nederland heel sterk terug. Hageman: 'De foursome (Liesbeth van Dommelen/Laurence Nolte) heeft gevochten voor wat ze waard waren en wonnen hun partij heel knap op hole 17. Siene Dresselhuys won haar partij ruim met 5&3 en Karin Berghuys sleepte een belangrijk half puntje uit het vuur. Nan Croockewit maakte uiteindelijk het beslissende punt.'

Door de overwinning speelt het Oranje-zestal om plaats 9 en 10 tegen de Schotten die vrijdag met 3,5-1,5 te sterk waren voor de Italianen.

Uitslagen.

Heren

De Nederlandse mannen moesten het vrijdag ook opnemen tegen de Finnen, al enkele jaren een 'Angstgegner'. 

'Het moet dan toch maar een keer gebeuren', zei playing captain Jart Sluiter donderdag optimistisch. En het gebeurde ook. 'Het is gelukt', was de reactie van Sluiter na de zege. 'We hadden dezelfde opstelling als gisteren, want never change a winning team.'

Onno Meijer en Willem Hoos wonnen de foursome met 4&3. Bart Nolte won zijn single met dezelfde score en Henk Jansen won zijn partij zelfs met 5&3. 

Sluiter verloor dit keer en Rolf Esser stond 1 down na 14 holes maar die partij hoefde niet afgemaakt te worden want de zege was al een feit.

Sluiter: 'Morgen spelen we verrassend tegen Oostenrijk dat van Duitsland won. We zijn in elk geval boven Duitsland geëindigd wat toch een groot golfland is. Morgen de kleine finale om de negende plaats, nog een dag de kop er bij houden.'

Uitslagen.

}