ELTK
Het Nederlandse damesteam wist - net als het herenteam - hun tegenstanders in de eerste matchplay partij aan de kant te zetten.

Senioren winnen op ELTK

3 september 2015 Redactie GOLF.NL
De Nederlandse senioren wisten op het ELTK niet flight A (de beste acht landen) te bereiken, maar in de strijd om de negende plek in het klassement wonnen zowel de dames als de heren hun eerste partij.

Het niet halen van Flight A, de beste acht landen op het ELTK, was een teleurstelling voor de Nederlandse senioren, maar daar wisten beide teams zich snel overheen te zetten.

In Litouwen waren de dames een maatje te groot voor IJsland. In de foursome waren Lietbeth van Dommelen en Laurence Nolte met 1 up te sterk voor hun IJslandse tegenstrevers. Tita McCart speelde naar zeggen van captain Mette Hageman onbevangen zonder de druk van strokeplay en maakte in de eerste single met 8&7 gehakt van invalster Magdalena Thomsdottir. Nan Croockewit was lang all square, maar won uiteindelijk met 5&4 haar partij. 

Daarmee was de buit voor Nederland binnen en werden de overige twee partijen gehalved voor een 4-1 overwinning. Vrijdag speelt Nederland de volgende partij vanaf 08.46 uur lokale tijd tegen Finland in dezelfde startvolgorde.

Uitslagen.

Heren

De Nederlandse mannen namen het in hun eerste matchplay-partij op tegen Noorwegen. In de foursome begonnen Onno Meijer en Willem Hoos sterk, ze waren bij de turn 3 up om uiteindelijk op zeventien met 2&1 te winnen. In de eerste single had Bart Nolte een taaie tegenstander, maar Nolte won uiteindelijk ook op 17 (2&1).

De tweede single was voor Jart Sluiter en deze partij was bijna de hele ronde gelijk of 1 up voor Nederland. Sluiter won in het slot van de ronde holes 17 en 18 om de winst voor de hele partij naar Nederland te halen. Henk Jansen en Rolf Esser verloren hun matches beiden met 2&1. 

Vrijdag spelen de Nederlandse mannen tegen de Finnen, waar ze de laatste jaren niet van hebben kunnen winnen. 'Het moet dan toch maar gebeuren', zei captain Sluiter achteraf optimistisch.

Uitslagen.

}