Dewi-Claire Schreefel gaat voor een tweede overwinning in Zweden.
Beeld: LET/Tristan Jonas

Titelverdedigster Schreefel start goed in Zweden

3 september 2015 Redactie GOLF.NL
Dewi-Claire Schreefel is goed begonnen aan het Helsingborg Open. De titelverdedigster is gedeeld zevende. Anne van Dam staat op plaats 69.

In 2014 won Dewi-Claire Schreefel het Helsingborg Open, een toernooi op de Ladies European Tour. Schreefel kwam in de eerste ronde op de Vasatorps Golf Club tot een ronde 71 (-2). De golfster uit Diepenveen die voornamelijk op de LPGA in Amerika speelt maakte vier birdies en twee bogeys.

Schreefel, die het toernooi vorig jaar won met een score van -17, heeft drie slagen achterstand op Nicole Broch Larsen. Een andere Deense, Nana Koerstz Madsen, is tweede op -4. Schreefel deelt met -2 de zevende plaats met onder anderen routinier Laura Davies.

Stroeve start Van Dam

Anne van Dam kende een stroevere start. De 19-jarige speelster van Golf Team Holland won vorige maand het Nationaal Open op de Hilversumsche en vorige week was ze superieur op de Let Access Tour, het kleine zusje van de Ladies European Tour, waar ze een ronde 62 liet noteren.

Dat het verschil tussen die twee circuits heel groot is, werd nu weer duidelijk. Van Dam maakte drie birdies, maar ook een bogey en twee dure dubbel bogeys voor een ronde 75 (+2). Daarmee is de longhitter na de eerste 18 holes gedeeld 69ste.

Een derde zege op rij in drie weken tijd is zeer onwaarschijnlijk, maar de cut halen moet zeker nog kunnen.