ELTK
Het Nederlandse damesteam wist - net als het herenteam - hun tegenstanders in de eerste matchplay partij aan de kant te zetten.

Senioren missen eerste flight op ELTK

2 september 2015 Redactie GOLF.NL
Zowel de dames als de heren senioren hebben zich op het ELTK niet bij de beste acht teams geplaatst.

Dames

Net als op de eerste dag waren de weersomstandigheden in Litouwen niet best. De speelsters werd geteisterd door regen en wind en ook de pinposities op de baan van National Golf Resort waren erg lastig.

'Meerdere holes waren vandaag zelfs niet haalbaar in twee slagen', liet non-playing captain Mette Hageman weten. 'Het putten viel tegen, daar hebben de dames te veel laten liggen. De lay-out van de baan en het putten hebben ons parten gespeeld bij onze quest om de top-8 te halen. Helaas zijn we op een tiende plaats gestrand en hebben we geen progressie weten te boeken ten opzichte van gisteren.'

De scores van de Nederlandse dames lagen bijna allemaal hoger dan een dag eerder. Tita McCart maakte 82, Liesbeth van Dommelen 86, Laurence Nolte 82, Nan Croockewit 82, Siene Dresselhuys 80 en Karin Berghuijs 82. 

In de eerste matchplayronde neemt Nederland het om 12:36 uur lokale tijd op tegen IJsland. De foursome wordt gespeeld door Nolte en Van Dommelen en de singles worden gestart in de volgende volgorde: McCart, Croockewit, Dresselhuys en Berghuijs. Nederland strijd voor een hoogst haalbare negende plaats.

Leaderboard Individueel.

Leaderboard Team.

Heren

De tweede dag strokeplay in Bulgarije was voor de heren senioren weer een hete dag. De doelstelling was duidelijk, beter scoren dan de eerste dag. 

In de ochtendronde voldeden Willem Hoos, Bart Nolte en Jart Sluiter redelijk aan die opdracht, met scores van respectievelijk 77, 74 en 73. De middagploeg had het duidelijk zwaarder. Onno Meijer maakte 79, Henk Jansen 76 en Rolf Esser 80. Totaal een slag beter dan de eerste dag, maar niet genoeg om bij de eerste acht landen te eindigen.

Nederland werd uiteindelijk elfde en neemt het in de eerste matchplay-ronde op tegen Noorwegen. Captain Jart Sluiter was na afloop realistisch: 'We moeten wederom strijden voor de 9de plaats, meer zit er niet in. Weliswaar zijn voor het eerst bijna alle scores onder de 80, maar de concurrentie staat ook niet stil. De scores van de Ieren zijn opmerkelijk en zij voeren het veld dan ook fier aan.'

Leaderboard Individueel.

Leaderboard Team.

}