ELTK
Het damesteam poseert voor de groepsfoto bij het ELTK voor senioren.

ELTK senioren begonnen

1 september 2015 Redactie GOLF.NL
De dames en heren senioren zijn in respectievelijk Litouwen en Bulgarije begonnen aan het ELTK.

Dames

Op National Golf Resort in Litouwen begonnen de Nederlandse dames in verband met slecht weer met veel vertraging aan hun eerste strokeplayronde van het ELTK voor senioren. Het team (Tita McCart, Liesbeth van Dommelen, Laurence Nolte, Nan Croockewit, Siene Dresselhuys en Karin Berghuijs) speelt eerst twee rondes strokeplay en probeert zich daarin te plaatsen bij de beste acht landen, die gaan uitmaken wie zich Europees Kampioen mag noemen. 

Na de eerste dag staat Nederland net buiten de beste acht teams op de negende plaats. Zeven flights konden door de delays hun ronde niet voltooien en in die flights zitten drie Nederlandse dames. 

Tita McCart stond er het beste voor, zij was +4 na vijftien holes. Op haar laatste holes maakte zij nog een bogey voor een 77 (+5). Nan Crookewit stond met +5 op de tee van hole dertien, maar leverde in haar laatste zes holes nog vier slagen in en kwam uit op 81 slagen (+9). Ook Karin Berghuijs kon haar ronde niet op de eerste dag voltooien. Na dertien holes stond zij op +9 en uiteindelijk kwam ze uit op +12.

Laurence Nolte (79), Siene Dresselhuys (86) en Liesbeth van Dommelen (88) wisten hun ronde wel te voltooien. De slechtste score van het team mag elke dag worden weggestreept.

'Het was een bijzonder lange dag. Het is nu half elf en we zijn net pas terug in het hotel met de allerlaatste shuttle', zei begeleider Mette Hageman na een lange eerste dag. 'Morgen moeten we al weer vroeg op. De eerste taxi gaat al om 06.30 uur naar de golfbaan voor de speelsters die hun ronde af moeten maken.' 

Leaderboard Individueel

Leaderboard Team

Heren

De Nederlandse heren komen uit op Pravets Golf Club in Bulgarije. Bart Nolte, Henk Jansen, Onno Meijer, Jart Sluiter, Rolf Esser en Willem Hoos zijn het zestal dat voor Nederland aan de start staat.

Bart Nolte zette in de eerste ronde de beste score neer. Met een level par 72 (een birdie en een bogey) staat hij op een gedeeld 12de plaats. De andere Nederlandse score lagen flink hoger, maar zaten wel dicht bij elkaar.

Willem Hoos ging uitstekend van start en stond na negen holes met -4 zelfs aan de leiding. In het tweede deel van zijn ronde leverde hij echter veel in en kwam hij als nog op een totaal van 76 (+4) uit. Een slag meer werd gebruikt door Henk Jansen en Jart Sluiter. Onno Meijer en Rolf Esser kwamen beiden tot een 78, waardoor een van hun scores mocht worden weggestreept.

'We hebben goed gespeeld', liet captain Jart Sluiter weten. 'Voor het eerst hebben we alle scores onder de 80 gehouden. De grootste tegenstander vandaag was de hitte. Er was nauwelijks wind en de baan droogde snel uit. Daardoor was het aan het eind van de dag moeilijker spelen. Om de eerste flight te halen moet er nog een tandje bij, maar de verschillen zijn uiterst klein.'

Met een totaal van +20 staat Nederland na de eerste dag op de tiende plaats in het klassement. Nummer acht Frankrijk staat op +15.

Leaderboard Individueel

Leaderboard Team

}