Anne van Dam
Anne van Dam maakte drie birdies, drie bogeys en een triple bogey.

Van Dam uitgespeeld in China

9 oktober 2015 Redactie GOLF.NL
Mede door een triple bogey miste Anne van Dam in het Xiamen International Ladies Open de cut en is ze een stap verder verwijderd van het behouden van haar tourkaart.

Van Dam opende het toernooi in China nog prima met een ronde 72, waarmee ze na de eerste dag in de bovenste helft van het klassement stond. 

Op de tweede dag van het Xiamen Ladies International Open leek een dergelijke score er weer in te zitten, maar de negende hole van de baan gooide voor de speelster van Golf Team Holland roet in het eten.

Van Dam was haar ronde goed begonnen met birdies op vier en acht, maar op de par-5 negende aangekomen liep ze tegen een triple bogey op. Ook op hole tien, twaalf en achttien leverde van Dam een slag in en ondanks een birdie op zestien kwam ze niet verder dan een dagscore van 75 (+3).

In het klassement kwam Van Dam daarmee tot een gedeeld 78ste plaats, twee slagen verwijderd van de cutline. Door het missen van de cut loopt Van Dam belangrijke euro's mis in de jacht op het behoud van haar tourkaart. Aan het eind van het seizoen behoudt de top-80 van de Order of Merit zijn kaart. Van Dam staat nu 105de.

Gwladys Nocera behield de leiding in Xiamen, maar moet op -9 wel de thuis spelende Jing Yan naast zich dulden.

Leaderboard

}