Tim Sluiter
Tim Sluiter
Beeld: Golfsupport.nl

Sluiter 48ste in Ierland

8 oktober 2015 Redactie GOLF.NL
Tim Sluiter is na dag 1 de beste Nederlander in de Irish Challenge, hij is gedeeld 48ste.

Tim Sluiter ging rond in 71 slagen (-1) en staat zes slagen achter op de leider na 18 holes, de 43-jarige Engelsman Robert Coles, die een Ierse moeder heeft. 

Sluiter maakte elf parren op rij op Mount Wolseley Hotel Spa and Golf Resort in Carlow. Op de andere holes maakte hij drie birdies maar ook een dubbele bogey.

Daan Huizing en Maarten Lafeber staan iets meer onderin de middenmoot; beiden noteerden 72 slagen met enkele birdies en bogeys en ze zijn gedeeld 66ste.

De Volopa Irish Challenge is het twee-na-laatste toernooi van het seizoen, het prijzengeld bedraagt 180.000 euro. Daan Huizing probeert de komende weken de top-15 van de Road To Oman te bereiken. Hij is nu 18de. De top-15 aan het eind van het seizoen promoveert naar de European Tour.

Maarten Lafeber is 77ste op de jaarranglijst en heeft een goed resultaat nodig om zich te plaatsen voor het lucratieve volgende toernooi, het Foshan Open in China. Daar doen (ongeveer) de beste 70 spelers van de Race to Oman mee.

Tim Sluiter, 115de in de Race to Oman, werd vorige week 14de in het EMC Challenge Open in Italië. Dat was zijn op een na beste resultaat dit seizoen.

Leaderboard.

Video: dag 1 van de Irish Challenge.


}