Loading the player...

Luiten uitgeschakeld, Olesen leidt

3 oktober 2015 Redactie GOLF.NL
In drie rondes in het Alfred Dunhill Championship gebruikte Joost Luiten ruim te veel slagen om ook de laatste ronde te mogen spelen. Thorbjorn Olesen steeg na een fraaie 65 (-7) op de Old Course naar de eerste plaats.

'Op de een of andere manier weet ik op dit moment gewoon niet te scoren op linksbanen', zei Joost Luiten aan het eind van zijn tweede ronde op het Alfred Duhill Links Championship. Ondanks de vijf birdies die Luiten op zaterdag maakte, was het het gevoel niet anders nadat hij met een totaal van -2 de cut op vier slagen miste. 'Het gekke is dat ik eigenlijk gewoon redelijk heb staan spelen, maar totaal niet heb weten te scoren', zei hij na afloop.

Luiten speelde zijn derde ronde op het lastige Carnoustie en begon met twee birdies in zijn eerste vier holes goed. In het verloop van zijn ronde maakte Luiten naast de andere drie birdies echter ook nog drie bogeys en sloot hij zelfs af met een double bogey. 'De paar foutjes die ik maak worden gewoon keihard afgestraft en daar zet ik op het moment te weinig birdies tegenover', baalde Luiten. 'Het is frustrerend, maar mijn lange spel is gewoon goed. Nu moet ik het putten nog iets scherper krijgen en dan gaan we volgende week in Engeland knallen.'

Bij wie het wel goed ging was Thorbjorn Olesen. De 26-jarige Deen speelde zijn derde ronde op de Old Course en maakte na een bogey op zijn openingshole maar liefst acht birdies voor een score van 65 (-7). Hij pakte daarmee de leiding in het klassement en heeft een voorsprong van drie slagen op Florian Fritsch.

Ook in de pro-am zit het toernooi er voor alle Nederlanders op. Ruud Gullit deed het aan de zijde van Andrew Johnston met een 62 (-10) uitstekend op de derde dag, maar hun totaal van -18 was alsnog zes slagen te weinig om de cut te halen. Johan Crujiff kwam met Alejandro Cañizaries tot -13 over drie ronden en Wijnand Pon en Joost Luiten hielden met hun -7 slechts enkele spelers achter zich in het klassement.

De leiding in de pro-am is in handen van Florian Fritsch en voetballer Michael Ballack. Het Duitse duo staat na drie rondes op -30.

Leaderboard

}