Tim Sluiter
Tim Sluiter heeft nog kans op een goede notering in het EMC Challenge Open.
Beeld: Golfsupport.nl

Sluiter in middenmoot

3 oktober 2015 Redactie GOLF.NL
Tim Sluiter haalde als enige Nederlander de cut in het EMC Challenge Open. Zijn derde ronde wist hij niet te voltooien, maar vooralsnog staat hij gedeeld 33ste.

In het door regen geteisterde EMC Challenge Open in Rome haalde Tim Sluiter als enige landgenoot de cut. Maarten Lafeber en Daan Huizing hadden met +9 drie slagen te veel om ook het weekend van het toernooi te mogen spelen. 

Sluiter stond na twee rondes op een totaal van +5 en had daarmee een marge van een slag met de cut. In zijn derde ronde kwam de nummer 132 van de Race to Oman tot negen holes voordat het spel werd stilgelegd in verband met invallende duisternis. In die negen holes kwam Sluiter tot zeven parren, een birdie en een double bogey. Ondanks die score van +1 voor de ronde steeg de Tukker twaalf plaatsen in het klassement.

De leiding is met -7 in handen van de thuisspelende Matteo Delpodio die bijna als enige geen last lijkt te hebben van de slechte weersomstandigheden. De Italiaan speelde zijn eerste twee rondes in vijf onder par en staat ook in de derde ronde na zes holes twee onder par. Met -7 heeft hij vijf slagen voorsprong op drie spelers die op -2 op de tweede plaats staan.

De derde ronde wordt zondag vanaf 07.50 uur lokale tijd afgemaakt.

Leaderboard


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}