Joost Luiten
Een dubbel-bogey op de Road Hole van St Andrews gooide roet in het eten voor Joost Luiten. De Nederlander bleef op vrijdag gelijk aan par en staat na 36 holes gedeeld 66ste.
Beeld: Golfsupport.nl

Luiten 66ste na dure dubbel

2 oktober 2015 Redactie GOLF.NL
Na 36 holes in het Alfred Dunhill Championship in Schotland staat Joost Luiten 66ste. Dankzij een ronde level par, en een dubbel-bogey op de Road Hole van de Old Course van St Andrews, zakte de Nederlander aardig wat plaatsen op het leaderboard.

Op  een wederom mooie dag werd er goed gescoord op de Schotse linksbanen van St Andrews, Kingsbarns en Carnoustie. Joost Luiten had een dag die de Nederlander in de afgelopen tijd wel vaker heeft gehad. Goed spelen, maar niet scoren. Ook vrijdag op St Andrews speelde de Bleijswijker 17 holes nagenoeg foutloos golf. Op de beroemde road-hole van de Old Course ging het echter mis, en moest Luiten een dubbel bogey noteren.

'Ik speelde gewoon weer erg goed en heel erg solide voor 17 holes. Een bogey op zes was het enige smetje. Door een matige ijzer-8, die ik te kort laat, maak ik een drie-putt. Ik had hier en daar zeker een putt meer kunnen maken, maar kwam nergens in de problemen. Op 17 word het goede spel allemaal teniet gedaan door een ijzer-6 van midden fairway die ik net rechts naast de green sla en die tegen de roadhole muur aan eindigt. Ik kon niet anders dan zijwaarts spelen. Zo wordt een matige bal keihard afgestraft en krijg ik wederom niet de score die ik verdien. Op dit moment weet ik gewoon niet te scoren op de linksbanen,' aldus Luiten, die dankzij een tweede ronde in 72 slagen flink wat terrein verloor en met een totaal van -2 op de gedeeld 66ste plaats staat. 

Morgen speelt Luiten voordat de cut valt Carnoustie, de moeilijkste baan van de drie topbanen.

De leiding na 36 holes bleef in handen van Jimmy Mullen. De 21-jarige speler, die deze week zijn debuut maakt als professional, noteerde na de 64 van gister (op Kingsbarns) vandaag een 69 op St Andrews. Samen met de 40-jarige Anthony Wall gaat de debutant op -11 aan de leiding. Mullen speelt, net als Joost Luiten, morgen alleen nog Carnoustie. 

'Ik probeerde vandaag vooral om te genieten en te leren hoe het is om bovenaan het leaderboard te staan, ik kan het niet echt uitleggen,' zei Mullen.

Jamie Donaldson (-10), de Amerikaan Chris Stroud en Thorbjorn Olesen delen de derde plaats. Ryder Cup sterren Martin Kaymer (-8) en Graeme McDowell (-7) liggen op de loer.

Leaderboard

}