Tim Sluiter
Tim Sluiter weet zaterdagochtend pas zeker of zijn huidige 45ste (+5) plaats in het EMC Challenge Open echt voldoende is voor het halen van de cut.
Beeld: Golfsupport.nl

Sluiter voorlopig veilig

2 oktober 2015 Redactie GOLF.NL
Het moet gek lopen wil Tim Sluiter de cut in het door regen geplaagde EMC Challenge Open niet halen. Het spel werd op vrijdagavond gestaakt, maar zijn totaal van +5 lijkt voldoende voor het halen van het weekend.

Sluiter noteerde in de tweede ronde vier bogeys maar kon daar wel twee birdies tegen inbrengen om zijn positie in het klassement te behouden. De Nederlander zal moeten afwachten om te zien wat zijn 45ste plaats morgen waard is nadat alle spelers hun ronde hebben afgemaakt. 

Daan Huizing had slechts tijd om zes holes van zijn tweede ronde te spelen. Startend van tien, stond de beste Nederlander op de Challenge Tour voordat het te donker werd op +2 voor de dag. Met een voorlopig totaal van +8 staat Huizing 76ste en buiten de cut-line (+6).

Maarten Lafeber kon net als Sluiter wel een volledige ronde voltooien. Op de moeilijke en lange baan van Olgiata Golf Club kon Lafeber zijn eerste ronde (+6) helaas niet wegpoetsen. Na zijn 74 (-3) op zaterdag staat de routinier op +9 en is het halen van de cut buiten bereik.

De Italiaanse publieksfavoriet Matteo Delpodio gaat ruim aan de leiding. Als thuisspeler wist de nummer 111 van de Challenge Tour ranking zijn weg goed te vinden. Na een 69 op vrijdag deed Delpodio het vandaag nog een slag beter en heeft hij op -5 een voorsprong van vier slagen op een vijftal achtervolgers.

Om 18:39 werd het spel wegen invallende duisternis in Rome gestaakt. De tweede ronde, waarin Huizing nog twaalf holes te spelen heeft, zal zaterdagochtend om 07:50 hervat worden. De derde ronde start niet eerder dan 11:30.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}