Tim Sluiter
Tim Sluiter staat gedeeld 2de, maar heeft nog twaalf holes te spelen.
Beeld: Golfsupport.nl

Regen verstoort spel in Rome

1 oktober 2015 Redactie GOLF.NL
Dankzij hevige regenval werd er slecht gescoord en kon lang niet iedereen zijn ronde voltooien in het EMC Challenge Open.

Daan Huizing was de eerste die in de Romeinse regen naar buiten mocht voor zijn eerste ronde in de EMC Challenge Open. Al snel werd duidelijk dat scoren niet makkelijk was op Olgiata Golf Club. Huizing wisselde de eerste negen holes steeds een par af met een bogey en stond na negen holes al op +4. In het vervolg van de ronde werd het er niet veel beter op. Een double bogey op hole elf en een bogey op zestien brachten hem nog verder in de problemen en ook een birdie op hole vijftien kon daar niet veel aan veranderen. Met +6 staat Huizing net in de top-100.

Ook Maarten Lafeber had het niet makkelijk in de openingsronde. De Eindhovenaar was na vijf holes al vijf over par, maar knokte zich met birdies op vijftien en zeventien (hij startte op hole 10, red.) nog enigszins terug. Aan meer dan negen holes kwam Lafeber echter niet toe toen het spel werd gestaatk voor de dag.

Slechts elf spelers wisten de eerste dag onder par te komen en Tim Sluiter was er daar een van. De Tukker speelde zes holes en deed dat heel knap in -1. Hij staat daarmee op een gedeeld tweede plaats, een slag achter leider Reeve Whitson. Sluiter en consorten moeten vrijdag vanaf 07.40 uur lokale tijd op vrijdag de baan weer in om hun eerste ronde af te maken.

Leaderboard

}