Bestuurswisseling NGF met een koninklijk tintje

Bestuurslid Liesbeth Leeflang koninklijk onderscheiden door de gemeente Wassenaar
28 november 2015 NGF
Op de Algemene Ledenvergadering op zaterdag 28 november 2015 zijn Liesbeth Leeflang-Crezée en Arjan van den Steenhoven afgetreden als bestuursleden van de NGF. Deze gebeurtenis werd voor Liesbeth extra feestelijk; uit handen van burgemeester Hoekema van de gemeente Wassenaar kreeg zij een koninklijke onderscheiding voor al haar vrijwilligersactiviteiten sinds 1975. Zij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Vanaf 1990 heeft Liesbeth Leeflang zich enorm ingezet voor de golfsport. Na in heel wat commissies gezeten te hebben op haar eigen club, de Koninklijke Haagsche, werd Liesbeth een aantal jaren geleden door de NGF voor de Commissie Competitie gevraagd.

Bijna zeven jaar heeft zij met veel plezier in deze commissie gezeten. Niet verbazingwekkend dat Liesbeth, toen zij in het bestuur van de NGF terechtkwam, onder andere de competitie in haar portefeuille kreeg. Ook was zij betrokken bij de senioren, waarbij zij zich inzette om hen langer, beter en vooral met veel plezier te laten spelen.

Arjan van den Steenhoven treedt na zes jaar af als vicevoorzitter van de NGF, zijn portefeuille bevatte handicapping, regels en wedstrijden. Arjan was voorheen voorzitter van de Wedstrijdcommissie en is sinds 2006 Nationale Referee. Hij heeft meerdere keren als referee opgetreden op het KLM Open.

Portefeuille breedtesport

Liesbeths opvolger is Dricus Prins (52). Dricus is sinds 1988 actief binnen de ICT. De laatste 20 jaar was hij werkzaam bij Amerikaanse multinationals zoals Cisco, Intel en Verizon. Dricus is sinds 1992 een actieve golfer. Eerst heeft hij als ‘vrije golfer’ op vele golfbanen in Nederland gespeeld. Sinds 1995 is Dricus lid van Golfclub Zeewolde. De eerste jaren was hij daar zeer actief. Langzaam verschoven de prioriteiten naar zijn jonge gezin en een intensieve baan; golf kwam op de achtergrond. Dricus was van 2000 tot 2003 voorzitter van de technische commissie van Golfclub Zeewolde en van 2005 tot 2014 bestuurslid met de portefeuille (breedte)sport. Dricus heeft handicap  9.3.

Portefeuille handicapping, regels en wedstrijden

De opvolger van Arjan is Jan Ede Kuipers (56), fiscaal jurist en mede-eigenaar van Kuipers & Claassen Financieel Adviseurs/VBKC Belastingadviseurs. Jan Ede is vanaf 1992 actief in het NGF-wedstrijdcircuit als referee. Naast de vele jeugdwedstrijden die Jan Ede heeft gedaan, is hij ook op de European Tour een graag geziene referee. Van 1999 tot 2014 was hij lid van de Wedstrijdcommissie van de NGF. Daarnaast maakte hij eind jaren negentig deel uit van het bestuur van Golfclub Amsterdam Old Course. Jan Ede heeft handicap 10.3 en is lid van de Amsterdamse Golf Club.

}