Joost Luiten Alfred Dunhill
Joost Luiten in actie tijdens de eerste ronde van het Aflred Dunhill Championship op de oogverblindend mooie baan van Leopard Creek.
Beeld: Golfsupport.nl

Solide start Luiten in Zuid-Afrika

26 november 2015 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten is het nieuwe seizoen van de European Tour goed begonnen. Dankzij een 68 (-4) in de eerste ronde van het Alfred Dunhill Championship staat de Nederlander in de top-5 van het klassement.

Het spel is gestaakt omdat het donker is. Sommige spelers moeten de eerste ronde nog afmaken. Luiten staat na de eerste dag net in de top-5.

De Nederlandse nummer een speelde donderdag (evenals morgen) in de showflight van het kampioenschap, namelijk met Louis Oosthuizen en titelverdediger Branden Grace. 

Joost Luiten deed het in Malelane beter dan zijn Zuid-Afrikaanse speelpartners. 'Ik maak vandaag twee bogeys die voor mijn gevoel niet nodig waren en daar baal ik van, maar de rest was gewoon erg goed en solide,' zei Luiten.

De Nederlander begon zijn eerste ronde van het nieuwe seizoen op de tiende en noteerde birdies op 13 en 14. 'Helaas sloeg ik op 15 mijn rescue in het water bij de green en moest ik een bogey noteren. Bogeys op een par 5 voelen aan als dubbels, maar ik maakte gelijk op 17 en 18 goede birdies door twee goede putts te holen van een meter of vijf.'

Op de tweede negen van Leopard Creek Country Club vervolgde Luiten zijn goede spel. 'De birdiekansen op 1 en 2 vielen helaas niet maar gelukkig maakte ik er wel eentje op 4, van twee meter. Op 6 had ik een putt voor eagle van vijf meter maar die hield ik net te kort en dat was zonde', aldus Luiten die na twee parren op 7 en 8 op de laatste hole afsloot met een bogey door een iets te hard geslagen chip. De putt terug viel niet en de bogey op de kaart leverde de 29-jarige professional een goede 68 (-4) op.

Basson leidt

De leiding is in handen van de relatief onbekende Christiaan Basson. De Zuid-Afrikaanse nummer 561 van de wereld speelde een foutloze ronde in 64 slagen. ZIjn landgenoot Louis Oosthuizen, de nummer 15 van de wereld, begon uitstekend met vier birdies op zijn eerste negen holes, maar leverde de tweede negen flink in voor een eindscore van 70 (-2). 

Branden Grace staat na een 71 (-1) net in de top-40. Majorwinnaar Charl Schwartzl (op basis van de wereldranking de derde speler in het veld) is nog niet klaar met zijn ronde maar is voorlopig gedeeld tweede.

Leaderboard.

Preview European Tour Alfred Dunhill Championship (Joost Luiten @ 3:12).

Ziggo Sport

Maandag is Joost Luiten te gast in de talkshow Peptalk van Ziggo Sport. Frank Evenblij liep voor een filmpje een middag met Luiten mee op de golfbaan. Bekijk hieronder alvast een paar fragmenten van dat filmpje en een terugblik van Luiten op het afgelopen seizoen.

Wanneer: maandag 30 november
Tijd: 19:50 uur
Kanaal: Ziggo Sport (De zender, te zien op kanaal 14, is gratis voor alle Ziggo-klanten met digitale ontvangst).

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

}