Wie speelt waar? Week 48

25 november 2015 Redactie GOLF.NL
Een voorbeschouwing op de toernooien deze week.

26-29 november European Tour: Alfred Dunhill Championship, Leopard Creek Golf Club, Malelane, Zuid-Afrika

De Europese Tour op vakantie na het eind van het seizoen? Think again. Direct in de week na de seizoensfinale in Dubai begint het nieuwe seizoen al weer in Zuid-Afrika. 45 toernooien in 26 landen worden er gespeeld in het nieuwe seizoen van de Europese Tour en Joost Luiten komt al direct in de eerste in actie. Luiten speelde in seizoen 2015 niet zoals gewenst en hoopt in het Alfred Dunhill Championship een goede start te maken aan een nieuw seizoen. Luiten speelt de eerste twee dagen in een van de showflights samen met Louis Oosthuizen en de winnaar van vorig jaar, Branden Grace. Dat is goed nieuws voor de Nederlanders fans die Luiten willen volgen, want een showflight betekent doorgaans genoeg aandacht op televisie.

Het toernooi wordt gespeeld op Leopard Creek Golf Club, een van de mooiste en beste golfbanen van Zuid-Afrika. De baan is ontworpen door Gary Player en werd in 1996 geopend. In korte tijd heeft de door bushveld omringde en aan het Kruger Park grenzende baan een elitestatus in Zuid-Afrika bereikt. Jaarlijks strijdt het met The Links at Fancourt (ook van de hand van Player) om de titel beste baan van Zuid-Afrika. De baan staat erom bekend dat er (in het verleden) nog wel eens een giraffe, aap of krokodil voor serieuze hindernis kan zorgen.

De drie grootste Zuid-Afrikaanse golfers van het moment geven ook acte de présence in Malelane. Louis Oosthuizen (nr. 15 van de wereld), Branden Grace (nr. 18) en Charl Schwartzel (nr. 50) zullen proberen hun thuispubliek in vervoering te brengen met de vijfde Zuid-Afrikaanse overwinning in evenzoveel jaar. Vorig jaar was Grace de beste, de twee jaar daarvoor Schwartzel. Wellicht dat editie 2016 een kolfje naar de hand van Louis Oosthuizen is. Of wordt het toch Luiten? 

Prijzengeld: $ 1.500.000. Tv: vier dagen live op Ziggo Sport Golf.

Leaderboard (vanaf donderdag)

Overige tours

Op de overige belangrijkste tours wordt deze week niet gespeeld. Vanaf woensdag 2 december komt Dewi-Claire Schreefel in actie in de Final Stage van de Qualifying School voor de LPGA. Daar probeert ze met 158 anderen in de 90-holeswedstrijd een van de kaarten voor de LPGA te veroveren.

}