Kevin Kisner
Na drie play-offs en nog een runner-up finish was het op Sea Island eindelijk raak voor Kevin Kisner.
Beeld: Golfsupport.nl

Eindelijk titel voor Kisner

23 november 2015 Redactie GOLF.NL
Na een seizoen vol tweede plekken, sloot Kevin Kisner het jaar eindelijk af met een zege. Hij was in de RSM Classic een maat te groot voor de concurrentie en won met zes slagen voorsprong.

Het afgelopen seizoen maakte Kevin Kisner een enorme sprong op de wereldranglijst. Hij begon het jaar als nummer 236 en was tot voor de RSM Classic opgeklommen tot de 25ste plaats. Hartstikke mooi natuurlijk, maar Kisner zelf baalde vooral. Hij verloor in het afgelopen seizoen namelijk dire keer in een play-off en eindigde in het WGC-HSBC Champions twee weken geleden voor de vierde keer als tweede. 

Na de RSM Classic op Sea Island staat Kisner 17de van de wereld omdat hij eindelijk beloond werd voor zijn harde werken. Kisner ging met voorsprong de laatste ronde in en liet er met een front nine in 30 slagen geen twijfel over bestaan wie er met de titel naar huis zou gaan. Na 72 holes was zijn voorsprong op Kevin Chappel zes, en op Graeme McDowell zeven slagen.

'Ik heb het hele jaar zo goed staan spelen', zei Kisner na zijn overwinning. 'Ik wist dat er een dag zou komen dat ik alle putts zou maken en dat gebeurde vandaag op de eerste negen. Ik hoop dat dit het begin is van nog veel meer moois. Je moet er vanaf donderdag in geloven dat je een toernooi kan winnen en ik hoop dat ik dat door deze zege elk toernooi heb.'

Leaderboard


en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

}