Joost Luiten
Joost Luiten heeft de afgelopen twee jaar een top-10 en een top-5 notering in Dubai gehaald.
Beeld: Golfsupport.nl

Luiten schuift op in Dubai

21 november 2015 Redactie GOLF.NL
Dankzij een ronde 68 (-4) op zaterdag is Joost Luiten in de top-20 van het DP World Tour Championship gekomen. Zijn achterstand op de top-10 is slechts twee slagen.

Luiten begon prima in de derde ronde van het DP World Tour Championship en was -2 na zeven holes. Op de achtste hole maakte de Bleiswijker zijn enige bogey van de dag, nadat hij vanaf midden fairway de green miste met een ijzer-7. 'Een foutje dat eigenlijk niet hoeft te gebeuren', zei hij daarover later. 

Op de back nine speelde Luiten goed. Hij miste zowel op 10 als op 11 een birdieputt van vier meter en moest op twaalf knokken om zijn par te redden nadat hij zijn drive in de bunker had geslagen, maar maakte daarna drie birdies op rij om naar -4 voor de dag te gaan. 

Op hole dertien sloeg Luiten zijn ijzer-4 op vier meter, op veertien miste hij net zijn eagleputt van zes meter en op vijftien ging er weer een putt van vier meter in. 'Helaas wist ik op de laatste holes geen birdies meer te maken, terwijl ik wel kansen had op zestien en achttien van 5 en 4 meter.'

Luiten was na afloop tevreden over zijn ronde waarin hij van de 30ste plaats naar de gedeeld 17de plaats steeg en de aansluiting vond met de top-10 van het klassement. 'Het was een solide ronde waar een prima score uit kwam. Kijken of we morgen nog lager kunnen.'

Aan de kop van het veld belooft het een spannend slot van de Race to Dubai te worden. Andy Sullivan ging na twee rondes aan de leiding, maar zag op zaterdag Rory McIlroy dichtbij komen. De Noord-Ier maakte maar liefst acht birdies in de derde ronde en kwam daarmee uit op een totaal van -15. Sullivan heeft na een ronde 68 (-4) nog een slag voorsprong op McIlroy.

Danny Willett is op de Race to Dubai achter Rory McIlroy de nummer twee van het klassement, maar heeft de eindzege nog niet uit zijn hoofd gezet. Met twee birdies en een eagle in zijn laatste vijf holes steeg de Engelsman naar de zesde plaats, vier slagen achter McIlroy.

Leaderboard.

Lees ook een artikel van Hans Ruggenberg op telegraaf.nl over de ouders van Joost Luiten: 'Hij moet niet zeuren maar spelen en gewoon zijn stinkende best doen.'


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}