Wie speelt waar? Week 47

17 november 2015 Redactie GOLF.NL
Een voorbeschouwing op de toernooien deze week.

19-22 november European Tour: DP World Tour Championship, Jumeirah Golf Estates, Dubai, VAE

"The Race ends here", dat is de leus van de European Tour, die met het DP World Tour Championship het laatste toernooi van het seizoen speelt. Van de top-60 van de Race to Dubai zijn alleen Sergio Garcia en George Coetzee niet aanwezig in Dubai, verder is iedereen van de partij om met z'n zestigen te spelen voor de prijzenpot van acht miljoen dollar. 

Joost Luiten is na een gedeeld 46ste plaats in het BMW Masters ook in Dubai aanwezig en hoopt daar het seizoen op een goede manier af te sluiten. Luiten speelt graag in Dubai en werd vorig jaar negende in het slottoernooi. Het jaar daarvoor werd hij zelfs vierde. In de videoplayer bovenaan dit bericht kun je kijken naar een uitgebreide preview van Luiten op het toernooi.

De strijd om "beste speler van het jaar" gaat vooral tussen Rory McIlroy en Danny Willett. Het verschil tussen de Noord-Ier en de Engelsman is zo klein dat zij vooral elkaar in de gaten zullen houden. Willett hoeft namelijk niet beter dan (solo) 56ste - van de 60 - te worden om McIlory voorbij te gaan op de ranking. Klein detail, hij moet McIlroy dan wel achter zich zien te houden...

Prijzengeld: $ 8.000.000. Tv: vier dagen live op Ziggo Sport Golf.

Leaderboard (vanaf donderdag)

14-19 november European Tour: Final Stage Qualifying School, PGA Catalunya, Girona, Spanje

Hebben we volgend jaar één Nederlander op de Europese Tour (Joost Luiten), of zijn het er twee, drie, vier of zelfs vijf? Die vraag wordt waarschijnlijk vandaag al deels beantwoord.In de Final Stage van de Qualifying School spelen Daan Huizing, Maarten Lafeber, Wil Besseling en Reinier Saxton voor een van de 25 kaarten die te verdienen zijn voor de Europese Tour. 

Na vier rondes valt de cut in het toernooi en spelen de beste 70 spelers nog twee rondes op de Stadium Course van PGA Catalunya. 

Op het moment van schrijven gaat het niet goed met onze landgenoten, alleen Wil Besseling en Maarten Lafeber lijken de cut (misschien) te gaan halen. Bekijk deze site later vandaag voor een verslag van de vierde ronde.

Leaderboard

19-22 november PGA Tour: The RSM Classic, Sea Island Resort (Seaside), Sea Island, GA, VS

De RSM Classic wordt gespeeld op Sea Island Resort, een linksbaan voor Amerikaanse begrippen. De oorsprongkelijke negen holes werden aangelegd door de vermaarde Harry Colt (o.a. Koninklijke Haagsche, Noordwijk en de Kennemer) en Charles Alison. In 1974 werd de tweede negen aangelegd door Joe Lee en in 1999 mocht Tom Fazio de twee banen met elkaar verbinden. Daarnaast is er ook de Planatation Course die dit jaar in de eerste en tweede ronde ook bespeeld zal worden. Misschien dat Graeme McDowell - die maandag in een play-off de Mayakoba Classic won - zich wel thuis voelt aan de kust in Sea Island.

Prijzengeld: $ 5.700.000. Tv: Vier dagen live op Ziggo Sport Golf.

Leaderboard (vanaf donderdag)

}