Golfy wordt Birdy

18 maart 2015 Redactie GOLF.NL
Vanwege internationale ambities heeft Golfy de naam veranderd in Birdy.

Golfy (nu Birdy dus) is de naam van een app en website voor starttijden en aanbiedingen. Het bedrijf zal de komende maanden het aanbod van golfbanen met real-time starttijden uitbreiden naar 18 andere landen, waarvan 14 in Europa. Golfers kunnen dan binnen enkele kliks een starttijd boeken op meer dan 1700 golfbanen.

In Franrijk bestaat al een bedrijf met de naam Golfy en daarom is besloten om de naam van het Nederlandse Golfy te veranderen. "Het afscheid nemen van de naam Golfy is jammer', zegt Justus Warffemius van Birdy. 'Mijn vrouw heeft de naam destijds bedacht aan de keukentafel, maar we zijn bovenal ondernemers dus kiezen we voor deze nieuwe naam.'

Voor de huidige gebruikers van Birdy verandert er niets, anders dan de naam en een nieuw design van de app. Nadat men de Birdy-app heeft geupdate kan men direct weer starttijden boeken of profiteren van golfdeals.

De inloggegevens en gebruikersnamen blijven hetzelfde en golfers die voorheen via hun Facebook-account inlogden, kunnen ook verder alsof er niets gebeurd is. 

De oude website Golfy.nl is per al uit de lucht gehaald en wie het oude adres intikt komt nu uit bij birdy-app.com. Deze site is met name informatief en beschrijft uitgebreid de functionaliteiten van de Birdy-app. Het is niet meer mogelijk om starttijden of golfarrangementen op de site te boeken.

Warfemius: '85% van onze boekingen wordt gedaan via onze apps en dit percentage stijgt gestaag. Door de introductie van de iPad versie, nu ruim een maand geleden, zal dit percentage snel verder gaan stijgen. De Android tablet volgt binnenkort. Wij zijn ervan overtuigd dat nagenoeg alle golfers in onze doelgroep binnen nu en twee jaar hun starttijd en golfarrangement zullen boeken via de Birdy app.'

Voor Nederlandse golfers wordt het binnenkort mogelijk om via de app scorekaarten in te vullen en spelers kunnen binnenkort makkelijker vrienden toevoegen aan hun flights. 

}