Dewi-Claire Schreefel
Dewi-Claire Schreefel staat na de eerste ronde in de top-70 van het klassement.
Beeld: Getty Images

Wie speelt waar: week 14

30 maart 2015 Redactie GOLF.NL
Het wekelijkse overzicht van wat er deze week allemaal in de golfwereld gebeurt. Joost Luiten speelt in Houston, Dewi-Claire Schreefel komt vlak bij huis in actie in de eerste Major van het jaar en Jurrian van der Vaart maakt zijn debuut op de Alps Tour.

2-5 april PGA Tour: Shell Houston Open, GC of Houston, Humble, Texas, VS

Na twee weken rust komt Joost Luiten weer in actie. Hij speelt in Texas het Shell Houston Open als voorbereiding op de Masters, dat een week later wordt gespeeld.

De baan van de Golf Club of Houston wordt traditioneel geprepareerd op dezelfde manier zoals Augusta bij de Masters. Dus met snelle greens, kort gras rondom de greens en veel run-off areas. Het toernooi trekt om die reden ook een goed spelersveld dat zich optimaal op misschien wel het belangrijkste toernooi van het jaar wil voorbereiden.

Vorig jaar was Matt Jones de beste, hij versloeg in een play-off van een hole Matt Kuchar. In de onderstaande video blikt Joost Luiten vooruit op het toernooi.

Prijzengeld: $ 6,600.000,- Tv: vier dagen live op Sport1.

Leaderboard (vanaf donderdag).

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

2-5 april LPGA Tour: ANA Inspiration, Rancho Mirage, Californië, VS

Dewi-Claire Schreefel is de enige Nederlandse die aan het ANA Inspiration meedoet. Voor Schreefel is de eerste Major van het jaar in Rancho Mirage een thuiswedstrijd. Schreefel woont in La Quinta en dat is welgeteld 19,4 kilometer van de baan gelegen.

Verleden jaar was Christel Boeljon met een gedeeld 55ste plaats de beste landgenote in het toernooi, Schreefel werd toen met een score van +13 over vier dagen gedeeld 71ste.

Prijzengeld: $2,500.000. 

Leaderboard (vanaf donderdag).

2-4 april Alps Tour: Alps de las Castillas, Golf Valdeluz, Yebes, Spanje

Voor het eerst dit seizoen komt Jurrian van der Vaart in actie op de Alps Golf Tour. Van der Vaart probeerde de afgelopen jaren voet aan wal te krijgen in Amerika, maar slaagde niet in zijn missie.

Dit jaar stort hij zich op de Alps Tour, waarmee hij met een goede classificatie in de rankings promotie naar de Challenge Tour probeert af te dwingen.

Het Alps de las Castillas toernooi is een van de beter gedoteerde toernooien van het circuit. Ook Darius van Driel komt in dit toernooi in actie.

Prijzengeld: € 48,000.

Leaderboard.

Amateurs: French Boys & Girls en 4-landentoernooi

Nederlandse amateurs zijn dit seizoen erg succesvol. Jeroen Krietemeijer won het Spaans Amateur en Dewi Weber de Copa Sotogrande. 

Ook deze week zijn er weer kansen voor de talenten van Nederland. In Frankrijk wordt het French Boys en Girls gespeeld. Dewi Weber speelt daar bij de Girls en Pierre Verlaar jr, Jim de Heij en Mats Markovits bij de jongens.

In Schotland wordt op Archerfield Links een vierlanden toernooi gespeeld. Nederland komt daar in actie met: Mike Toorop, Jerry Ji, Henry Lai, Nordin van Tilburg, Bob Geurts, Bram van Zandvoort, Jorden Bing Jurriens en Thiemo Thans.


Op de European Tour, de Ladies European Tour en Pro Golf Tour worden deze week geen wedstrijden gespeeld.


}