De signature hole van TPC Sawgrass: de 121 meter lange par-3 zeventiende.
Beeld: Getty Images

Wie speelt waar? Week 19

4 mei 2015 GOLF.NL
Een voorbeschouwing op de toernooien deze week.

7-10 mei PGA Tour: The Players, TPC Sawgrass, Ponte Vedra Beach, Florida, VS

Direct na het tweede World Golf Championship van het jaar mogen de spelers van de PGA Tour zich opmaken voor het volgende grote kampioenschap: The Players. Het toernooi dat op de roemruchte baan van TPC Sawgrass wordt gespeeld wordt ook wel de vijfde major genoemd vanwege het hoge prijzengeld en het eliteveld dat aan de start verschijnt. Ook dit jaar komt weer de gehele top-50 van de wereld in actie, dus ook Joost Luiten. Tiger Woods doet ook mee. Bekijk een voorbeschouwing van Luiten in de videoplayer bovenaan dit bericht.

Zoals elk jaar zullen er op de iconische par-3 zeventiende hole weer de nodige ballen het water in gaan. De slechts 121 meter lange hole is met zijn eilandgreen een van de meest herkenbare holes in golf. Vorig jaar gingen er gedurende vier rondes 'slechts' 28 ballen het water in. Dat was flink minder dan het gemiddelde van 45,9 en helemaal niets vergeleken bij het record van 93.

Prijzengeld: $ 10.000.000. TV: Vier dagen lang op Sport1 Golf

PGA Tour Leaderboard (vanaf donderdag)

7-10 mei European Tour: AfrAsia Bank Mauritius Open, Heritage GC,Domaine de Bel Ombre,Mauritius

Een nieuw toernooi op de kalender van de Europese Tour dat wordt georganiseerd in samenwerking met de Asian Tour en de Sunshine Tour. Van elke circuit komen 40 spelers in actie en het 138 man tellende veld wordt aangevuld met qualifiers en invites. De grote namen zijn Thomas Bjørn, Kiradech Aphibarnrat en George Coetzee. 

Prijzengeld: € 1.000.000,- TV: vier dagen live op Sport1 Golf

European Tour leaderboard (vanaf donderdag)

7-10 mei Challenge Tour: Turkish Airlines Challenge, Gloria GC, Belek, Turkije

Turkije timmert flink aan de weg wat betreft het zijn van een locatie waar de Tours graag komen. Naast Turkish Airlines Ladies Open en Het Turkish Airlines Open is er ook de Turkish Airlines Challenge. Een toernooi dat met rood omcirkeld staat in de agenda van de Challenge Tour spelers, want de baan, het weer, de verzorging en het slapen/eten zijn altijd dik in orde in Belek.

Voor Nederland komen Tim Sluiter en Maarten Lafeber in actie en ook Xavier Ruiz-Fonhof heeft op wonderbaarlijke wijze weer een invite voor het toernooi gekregen. Op de reservelijst staan ook nog Taco Remkes, Robin KInd en Wil Besseling.

7-10 mei Ladies European Tour: Buick Championship, Shanghai Qizhong Garden Golf, Shanghai, China

Op de LPGA Tour wordt deze week niet gespeeld, dus komen Dewi-Claire Schreefel en Christel Boeljon niet in actie. Op de Ladies European Tour komen de speelsters in actie in het Buick Championship, maar voor Anne van was helaas geen plekje. De speelster van Golf Team Holland staat elfde reserve en zal niet afreizen naar Shanghai.

Prijzengeld: $ 600.000. TV: niets

Ladies European Tour Leaderboard (vanaf donderdag)

8-10 mei Alps Tour: 2015 Gosser Open, GC Erzherzog Johann, Oostenrijk

In het Tunesian Open afgelopen week haalden Jurrian van der Vaart en Darius van Driel beiden de cut. Een week later komen zij in actie in het Gosser Open in Oostenrijk, dat wordt georganiseerd met hulp van Oostenrijkse tourspeler Martin Wiegele.

Prijzengeld: € 40.000. TV: Niets

Alps Tour leaderboard (vanaf donderdag)

En verder

De reguliere poulewedstrijden in de NGF Competitie zitten erop, maar daarmee is het seizoen nog niet voorbij natuurlijk. Vanwege slecht weer moeten er nog wedstrijden ingehaald worden. En op 16 en 17 mei worden op De Lage Vuursche zowel bij de dames als de heren de kruisfinales en de finales gespeeld om uit te maken wie zich kampioen van Nederland mag noemen.

Op 5 mei wordt de eerste grote amateurwedstrijd in Nederland gespeeld. De beste amateurs komen dan op Golfbaan Stippelberg in actie in de Voorjaarswedstrijd. De wedstrijd wordt gespeeld over 36 holes.

Volg deze wedstrijd via ngfwedstrijden.com.

}