Jurrian van der Vaart speelt vrijdag voor de zege in het Frassanelle Open.
Beeld: Golfsupport.nl

Zege lonkt voor Van der Vaart in Italiƫ

21 mei 2015 Redactie GOLF.NL
Met een tweede ronde in 68 slagen speelde Jurrian van der Vaart zich in positie voor de zege in het Frassanelle Open.

De professional kon in het 54-holes toernooi van de Alps Tour drie birdies op zijn kaart schrijven en noteerde verder alleen maar parren op de 6180 meter lange baan bij Vicenza.

Van der Vaart over zijn tweede ronde in 68 slagen.

De te kloppen man voor vrijdag is Gerard Piris. De Spanjaard staat op -10 en is drie slagen los van Van der Vaart, die op -7 staan.  Er volgen vier spelers op -5.

Van der Vaart: 'Ik ga proberen om vanaf de eerste hole aan te vallen.'

Van der Vaart, voormalig Golf Team Holland-speler (2010-2012), verbleef de afgelopen twee jaar in Amerika (North Carolina) en speelde daar veel toernooien op de eGolf Tour.

Van der Vaart over het verschil tussen de AlpsTour en de satelliet circuits in Amerika.

Van Driel vermoeid

Darius van Driel flirtte lang met de cut. De speler van Noordwijk noteerde net als op woensdag een 71 en bleef gelijk aan par. De cut viel uiteindelijk op +1, voor de nummer 6 op de money list net genoeg voor het spelen van de derde en laatste ronde.

‘Deze week gaat het wat moeizamer,’ zei Van Driel, die in de laatste twee toernooien als tweede eindigde. ‘De vermoeidheid komt nu naar boven en ik merk dat vooral op de greens. Je bent eigenlijk full-time met golf bezig. De dagen dat je niet golft ben je aan het reizen. Dus je kan alleen na de ronde je rust pakken. Na vier weken van hotel naar hotel is je eigen bed wel iets om naar uit te kijken. Helaas moet ik morgen nog dertien uur in de auto zitten,' aldus Van Driel over zijn ervaring op de Alps Tour. 

Leaderboard
 

}