Dewi-Claire Schreefel
Dewi-Claire Schreefel staat na de eerste ronde in de top-70 van het klassement.
Beeld: Getty Images

Park wint, Schreefel mist 2e cut

3 mei 2015 Redactie GOLF.NL
Dewi-Claire Schreefel overleefde de eerste cut in de North Texas Shootout, maar de tweede was te veel gevraagd.

De spelvorm van de North Texas Shootout was net als bij andere toernooien 72 holes strokeplay. Het enige verschil is dat er bij dit toernooi niet alleen na twee rondes maar ook na drie dagen een cut valt.

Dewi-Claire Schreefel haalde vrijdag op de valreep de eerste cut met een score van +1. Daarmee stond ze wel helemaal achterin het klassement en dus had ze op zaterdag een goede ronde nodig om zich bij de beste 50 te scharen en ook de tweede cut te overleven. 

Aan het aantal birdies die Schreefel maakte lag het niet, maar het waren de bogeys die zorgden voor een rollercoaster ronde. Naast haar vijf gewonnen slagen leverde Schreefel er namelijk ook zeven in. Met haar ronde 73 (+2) kwam ze op een totaal van +3, waar de beste 50 speelsters op level par of beter stonden. Geen laatste ronde voor de Nederlandse dus.

Christel Boeljon miste de eerste cut.

Inbee Park wint

De wedstrijd werd gewonnen door de Koreaanse Inbee Park. Met een totaal van -15 eindigde ze drie slagen voor haar landgenoot Hee Young Park.

Lydia Ko, de nummer 1 van de wereld, werd gedeeld 41ste. De 18-jarige Ko beloofde voor de wedstrijd om haar prijzengeld te schenken aan de slachtoffers van de aardbeving in Nepal.

Ko dreigde vrijdag voor het eerst de cut te missen in een LPGA-toernooi, maar ze haalde de eerste cut op de slag en de tweede cut overleefde ze ruim. Ze heeft nu in al haar LPGA-wedstrijden als pro en amateur (51) de cut gehaald.

Eindstand.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}