Krietemeijer Spaans Open
Jeroen Krietemeijer in actie tijdens het Spaans Open
Beeld: Golfsupport.nl

Krietemeijer: 'Niet goed vanaf de tee'

14 mei 2015 Redactie GOLF.NL
De 21-jarige winnaar van het Spaans Amateur noteerde op de eerste dag van het Spaans Open een 77 (+5).

Na te zijn begonnen op hole tien met een par, wisselde Krietemeijer op Real Club de Golf El Prat bogeys (11,13,14,16 &17) af met birdies (12 en15). Een par op de achttiende leverde een doorkomst op in 39 slagen. Na de turn stonden er geen birdies meer op de kaart, wel twee bogeys, voor een totaal van 77 (+5) en een plek in de achterhoede van het veld.

Los van een KLM Open voor eigen publiek, speelde de inmiddels ruim ervaren amateur nog niet eerder een toernooi op de European Tour. Naast deze nieuwe ervaring waren de omstandigheden in Terrassa zwaar: de temperatuur steeg tot 35 graden.

‘Ik kwam vandaag niet goed vanaf de tee,’ zei hij vanuit zijn hotel. ‘Bracht mezelf te vaak uit positie en had lange ijzers over naar de green. Mijn short game was aardig, maar het is moeilijk scoren als je elke keer net niet de green haalt.’

Weekend halen

De speler van de Eindhovensche speelde El Prat al eens eerder, zo’n vijf jaar geleden in een amateurwedstrijd. ‘Tuurlijk is de baan nu anders geprepareerd en worden je fouten harder afgestraft,’ zei hij over de baancondities.

‘Ik ben nog even naar de range geweest en weet dat ik als ik ze morgen raak zoals ik altijd doe, dat het dan goed moet komen,’ aldus Krietemeijer, die zelf dacht dat een -4 zeker mogelijk is om ook in het weekend in actie te komen op de baan bij Barcelona. Krietemeijer start morgen als laatste op El Prat, om 14:30.

De leiding na dag 1 van het Spaans Open is in handen van Trevor Fisher Junior. De Zuid-Afrikaan noteerde een 65 (-7) en heeft een slag voorsprong op landgenoot Darren Fichardt, Tommy Fleetwood, die twee eagles maakte, en thuisspeler Eduardo de la Riva.

Sergio Garcia vloog speciaal terug vanuit Jacksonville om te spelen in zijn ´eigen’ open. El Nino – nummer zeven van de wereld - kwam niet verder dan een 75 en is gedeeld 104de. Titelverdediger Jimenez staat met een ronde level par op de gedeelde 46ste plaats.

Leaderboard.

Jeroen Krietemeijer op de range van El Prat:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Video highlights dag 1.

Verwoestende storm najaar 2014 op El Prat.

 


         

}