Jeroen Krietemeijer European Tour
Jeroen Krietemeijer haalde weliswaar niet de cut, maar gaat met veel nieuwe ervaringen naar huis
Beeld: Golfsupport.nl

Krietemeijer ervaring rijker

15 mei 2015 Redactie GOLF.NL
Jeroen Krietemeijer slaagde er niet om op de tweede dag van het Spaans Open laag te gaan en kans te maken op het halen van de cut. De amateur had wederom 77 (+5) slagen nodig op Real Club de Golf el Prat.

‘Het begin vandaag was een beetje stroef, drie over na de eerste negen', zei Krietemeijer. 'Je ziet aan de scores dat het echt moeilijk was vandaag. Er stond denk ik windkracht vijf en de greens werden in de middag superhard. Daardoor was het soms bijna onmogelijk om bij vlaggen te komen.’

De cut lag na twee dagen golf in Barcelona op +4, Krietemeijer kwam uit op +10. ‘Ik denk dat dat vrij uniek is voor een European Tour event,’ zei Krietemeijer over de lastige omstandigheden. De Nederlander ging als allerlaatste de baan in en dat dat niet gunstig was bleek ook uit een vergelijking van de gemiddelde score in de ochtend (74) en de middag (77).

De amateur, die zijn startbewijs voor deze week verdiende met een zege in het Spaans Amateur Kampioenschap eerder dit jaar, is ook NGF-competitiespeler, voor de Eindhovensche, maar zal dit weekend niet spelen op de Lage Vuursche tijdens de kruisfinales. ‘Daar heb ik bewust voor gekozen, ik vlieg ook pas maandag terug. De jongens zijn al vanaf woensdag bezig met de voorbereiding, en ze kunnen het prima met z’n zessen. Ik stuur natuurlijk wel dagelijks berichtjes om ze te ondersteunen,’ aldus Krietemeijer, die volgende week het Frans amateur speelt.

Negende hole-in-one voor publiekslieveling

De leiding in het Open de España is – geheel gepast – in handen van de 25-jarige Edouard Espana. De Fransman met Spaanse achternaam noteerde een 69 (-3) voor een indrukwekkend totaal van -7 na 36 holes.

De slag van de dag kwam op naam van Miguel Angel Jiménez. De 51-jarige titelverdediger maakte op de par-3 achtste zijn negende hole-in-one op de Tour. Met dat aantal komt hij op dezelfde hoogte als Colin Montgomerie. Jiménez won 288 flessen bier met de ace.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Toen Sergio Garcia binnenkwam met een 72 voor een totaal van +3 leek dit niet goed genoeg voor het halen van het weekend. De cut zakte door de hoge scores echter flink. Om precies te zijn naar +4, waardoor de vermoeide publiekstrekker toch nog in actie komt op zaterdag en zondag.

Leaderboard

Highlights dag 2

Meer ervaringen van Jeroen Krietemeijer op het Spaans Open zijn volgende week te lezen in GOLF.NL Weekly 10 (20/05 - 26/05).


}