Anne van Dam Ladies European Tour
Anne van Dam start in Turkije met een 76 (+3)
Beeld: Golfsupport.nl

Stroeve start Van Dam in Turkije

17 mei 2015 Redactie GOLF.NL
Met een 76 (+3) in de eerste ronde van het Turkish Airlines Ladies Open staat Anne van Dam op een 69ste plaats. Het was de putter van de Nederlandse die de eerste dag niet meewerkte op de baan van Carya Golf Club.

Na negen holes was de jonge professional nog gelijk aan par en op dat moment was dat goed voor een keurige plaats in de top van het leaderboard. Op de tweede negen noteerde Van Dam echter drie bogeys en geen birdies meer voor een plaats rond de voorlopige cutline op +2.

‘Ik speel van tee tot green goed vandaag,’ zei Van Dam vanuit Turkije. ‘Mis maar drie fairways en vier greens, en de missers lagen nog goed in speelbaar. Heb alleen 35 putts nodig, en dan doe je totaal niet mee op dit niveau. Dat is zonde want ik ben met de goede dingen bezig. Mentaal zit het ook goed dus ik moet gewoon geduld hebben totdat het samen gaat vallen,’ aldus de rookie over haar spel.

Melissa Reid ging laag met een 65 (-8). Golficoon Laura Davies, die op de startlijst van het Deloitte Ladies Open (19 t/m 21 juni) staat, volgt op een slag. Tweevoudig Deloitte Ladies Open-winnares Gwladys Nocera staat derde met -5.

Leaderboard

 


en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

}