Gouden Speld voor Bauke Bult

26 mei 2015 NGF
Bauke Bult was betrokken in een tijd dat de golfsport zich serieus begon te ontwikkelen. Verder speelde hij een belangrijke rol in de Technische Commissie en als captain van EK-teams, in een tijd waarin, vergeleken met nu, topgolf nog in de kinderschoenen stond.

Tijdens de uitreiking van de Gouden Speld stond de NGF stil bij de rol van Bauke Bult in de Nederlandse golfsport. De NGF is oprecht van mening dat hij een ware ambassadeur voor golf in Nederland is. Zowel op bestuurlijk als op sportief gebied heeft Bauke zich zeer verdienstelijk gemaakt. Veel, zeer veel tijd stak hij in het NGF-bestuur in de jaren 80. Bult was betrokken in een tijd dat de golfsport zich serieus begon te ontwikkelen. Verder speelde hij een belangrijke rol in de Technische Commissie en als captain van EK-teams, in een tijd waarin, vergeleken met nu, topgolf nog in de kinderschoenen stond. 

De meest professionele amateur ooit 

Vele kampioenen heeft hij begeleid. Jonge jongens keken tegen Bauke op, niet in de laatste plaats omdat ze regelmatig door hem verslagen werden op de golfbaan. Ook straalde Bauke grote betrokkenheid en professionaliteit uit. Misschien is Bauke Bult wel de meest professionele amateur die Nederland ooit heeft gehad.

De laatste twintig jaar was Bauke een van de meest succesvolle seniorengolfers aller tijden. Het Matchplay Senioren won hij zelfs 12 (!) keer. Het aantal nationale titels dat hij in totaal won, blijkt niet eens te tellen. Kortom, voor het NGF-bestuur reden genoeg om Bauke Bult de Gouden Speld toe te kennen. Deze werd uitgereikt door Guus Roels.

Naschrift: Bauke Bult is op 14 maart 2022 overleden. 

}