Rory McIlroy
In groten getale kwamen de (Noord) Ieren kijken naar hun held Rory McIlroy.
Beeld: Getty Images

Dringen aan kop in Iers Open

5 man op -3
29 mei 2015 Redactie GOLF.NL
Na twee ronden op Royal County Down staan slechts negen spelers onder par. Rory McIlroy miste de cut.

De verwachtingen waren hoog bij de vele toegestroomde Ierse golffans. Hun eigen Rory McIlroy zou - op de baan waar hij al zo vaak gespeeld had - wederom laten zien waarom hij de nummer een van de wereld is. 

Maar ook de nummer een blijkt wel eens een off-day te hebben. De 80 (+9) die hun held in de eerste ronde maakte bleek te veel om nog van terug te komen. McIlroy verbeterde zich in de tweede ronde met een level par 71 en boekte bijna 50 plaatsen winst in het klassement, maar dat was nog steeds vier slagen te veel om het weekend te mogen spelen.

'Ik heb mijn uiterste best gedaan, maar ik kwam gewoon niet lekker in mijn spel en kon daardoor geen mooie serie holes maken. De support was echt geweldig en ik ben echt teleurgesteld voor de fans dat ik voor het derde jaar op rij de cut mis in mijn eigen Open.'

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Aan de bovenkant van het leaderboard is het dringen geblazen. Maar liefst zes spelers delen de eerste plaats. Hatton, Cabrera-Bello, Kjeldsen, Wood, Ramsay en Wiesberger staan na twee dagen spelen allen op -3.

De jonge Tyrell Hatton maakte de grootste sprong in het klassement. Zijn ronde 66 (-5) is een evenaring van het baanrecord op Royal County Down.

European Tour leaderboard.

Video BBC: de reactie van McIlroy.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}