Daan Huizing
Daan Huizing: 'Ik was in ieder geval weer aan het golfen.'
Beeld: Golfsupport.nl

Huizing sub-top in Oostenrijk

21 mei 2015 GOLF.NL
Daan Huizing kende een goede start in het Kärnten Golf Open. Dankzij een 67 (-4) staat de tweevoudig Challenge Tour winnaar in Gödersdorf net buiten de top-30.

‘Ik was in ieder geval weer aan het golfen’, zei Daan Huizing donderdagmiddag nadat hij vorige week in Denemarken ruim de cut miste. ‘Sloeg vandaag geen geweldige ballen, en daardoor had ik weinig echt goede kansen. Maar ik was wel effectief vandaag.’ Huizing is gedeeld 31ste.

Wil Besseling behoorde ook tot de vroege starters (op de tiende) en noteerde een 69 (-2). De professional maakte op dertien en veertien bogeys, maar kwam sterk terug met een birdie op zestien en zelfs een eagle op hole drie. Met nog een birdie op de slothole staat Besseling op de gedeelde 61ste plaats. 

‘Het spel was OK, maar er zijn nog stappen te maken. Morgen beter,’ zei Besseling.

Sinds lange tijd kwam Taco Remkes weer eens in actie op het circuit waar hij in het verleden veel succes kende. De Amsterdammer is gedeeld 107de nadat hij in achttien holes gelijk bleef aan par.

‘De ijzerslagen waren goed vandaag. Putten was matig, want ik mis een aantal korte putts. De greens zijn goed, alleen heb ik moeite met de lijn. Er staat geen wind en de greens zijn zacht. Kortom, omstandigheden om goed te spelen,’ zei Remkes over de baan van Golfclub Schloss Finkenstein.

Maarten Lafeber was er in alle toernooien die hij dit seizoen speelde nog elk weekend bij, maar had vandaag op de eerste negen een ‘black-out’. De routinier vocht goed terug met drie birdies na de turn en staat met +4 bijna onderaan het leaderboard. Tim Sluiter is net als Lafeber gedeeld 149ste.   

Leaderboard

 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}